Més de 400 alumnes de primària i secundària visiten la Fira de Ciència i Tecnologia de l’Alt i Mitjà Vinalopó i Alcoi

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La fira compta amb activitats i ponències per als alumnes inscrits al matí i per a un públic obert a la vesprada

Hui divendres, 5 de maig, s’ha inaugurat la primera Fira de la Ciència i Tecnologia de l’Alt i Mitjà Vinalopó i Alcoi, gràcies a la col·laboració i organització conjunta de la Universitat Miguel Hernández, el Newton College d’Elx i el Ajuntament de Petrer.

Alejandro Ruiz, regidor d’Infància i Joventut, ha agraït a totes dues institucions per pensar en Petrer com a seu de la Fira dirigida cap a un públic jove, així com a tots els centres que hi han volgut participar amb la presència del seu alumnat. “Acostar la ciència i la tecnologia als més jóvens és una assignatura pendent, però gràcies a aquesta classe d’iniciatives, es va saldant”, ha destacat l’edil, que ha recalcat la importància de fer-ho d’una forma pràctica, dinàmica i divertida.

Juan José López Espín, vicerector d’estudiants i coordinació de la UMH, també ha acudit a la inauguració de la jornada, i ha remarcat que és la primera vegada que s’acosta la UMH i la Fira a altres municipis. “Espere que siga una col·laboració activa, i que la universitat tinga una presència constant”. Juan José ha assenyalat que la majoria dels tallers estan enfocats a un públic jove i en la seua majoria són d’àmbit científic, com la mostra d’ADN d’un producte, entendre com funciona un motor, o la conscienciació sobre el medi ambient. Així, permeten als alumnes fer-se a la idea de la importància en la societat, i conscienciar en com d’important que és la seua formació futura.

Irene Navarro, alcaldessa de Petrer, ha destacat Petrer per la seua oferta d’activitats culturals en diferents àmbits, entre ells el científic, i ha remarcat a més la importància de ser un referent comarcal de la ciència i la tecnologia, amb activitats com aquesta fira.

Quan jo era una xiqueta, el referent de científic era una persona major; però cada vegada el referent és d’una persona més jove, i és el que necessiten els estudiants que passaran pels tallers d’aquesta jornada”, ha destacat l’alcaldessa.