Comença el dilluns 25 de novembre i porta per títol “Salut al carrer” per la seua vocació de traure les activitats fora dels centres i portar-les a diversos punts de la població.

Propostes innovadores i escenaris diferents per a acostar la salut a la població de Petrer. Amb aquestes premisses s’ha dissenyat l’XI Setmana de la Salut que, per primera vegada, s’organitza conjuntament pels dos centres de salut de Petrer i el títol de la qual “Salut al carrer” és tota una declaració d’intencions.

Les activitats començaran dilluns que ve i abordaran diferents temàtiques dins de l’àmbit de la salut. Propostes en alguns casos molt noves com “Discapacitat i autoestima”, una “Guia d’alimentació durant l’embaràs”, “Menys pastilles i més exercici”, “Mans que curen cors” o el creixent problema amb les noves tecnologies amb el suggeridor títol d’“Addictes a les pantalles. Educar en el bon ús de les TICS”, dirigit tant als adolescents com en una altra sessió per a pares, mares, professionals de la sanitat i docents.

Però, a més, la vocació d’aquesta Setmana de la Salut és desenvolupar moltes de les activitats fora de l’entorn dels edificis sanitaris. Així, hi haurà classes de defensa personal per a dones al pavelló Gedeón i Isaías Guardiola; tallers al centre Clara Campoamor perquè la població perda la por i aprenga a utilitzar els desfibril·ladors que ja hi ha instal·lats en molts punts de la ciutat; dues infermeres del Centre de Salut Petrer II parlaran en els mateixos llocs del mercat de la Frontera i mercat ambulant annex del divendres aconsellant sobre l’alimentació i compra saludable, tallers afectivosexuals per a alumnes de Secundària als seus centres i una col·lecta solidària d’aliments de primera necessitat. També hi haurà un passeig saludable entre els dos centres de salut.

La regidora de l’àrea, Juani Ochoa, ha destacat la implicació del mèdics, infermers i altres professionals, així com la col·laboració de diferents entitats que se sumen a aquesta iniciativa que es desenvolupa des de fa onze anys i que s’inaugurarà dilluns que ve commemorant el 25 aniversari del Centre de Salut I, el centre més antic de la Comunitat Valenciana a partir del model del qual es van anar substituint els anomenats ambulatoris.

També els coordinadors mèdics dels centres de salut de Petrer, Manuel Cano i Ernesto Viñes, han destacat la implicació dels professionals i el caràcter innovador i obert a tota la ciutadania de les activitats programades en la setmana del 25 al 29 de novembre.

Al costat d’ells també han participat les infermeres Patricia Rodríguez i María José Flores, del CS Petrer I, i l’infermer David Alcántara, del CS Petrer II que han desgranat el programa complet d’activitats que és tan extens que a penes l’han pogut reflectir tot en els díptics que estan a la disposició dels pacients i veïns en els dos centres.

WordPress Video Lightbox Plugin