L’OMIC de Petrer forma als futurs consumidors amb prop de 300 hores de tallers en tots els centres escolars

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

De  febrer a juny prop 7.000 alumnes d’entre 6 i 16 anys rebran formació sobre consum sostenible i intel·ligent

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de l’Ajuntament de Petrer ha posat en marxa la seua campanya anual de formació en tots els centres educatius del municipi per a formar els futurs consumidors i proporcionar-los les bases per a un consum sostenible i intel·ligent.

Amb el finançament de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, de febrer a juny s’han programat prop de 300 hores de formació en tots els centres escolars del municipi. En concret, s’impartiran tallers d’entre una i dos hores de duració per a, al voltant de 7.000 escolars d’entre 6 i 16 anys dels col·legis d’Ensenyament Infantil i Primari (CEIP´s) i Instituts d’Educació Secundària (IES) de Petrer.

L’edil de Consum, Aída Tortosa, ha explicat que “estos tallers s’impartixen des de fa més de 20 anys, però enguany els hem donat un plus de qualitat amb la contractació d’una empresa experta en la matèria”. Es tracta de Tindaya Social, que compta amb més de 20 anys d’experiència impartint estes i altres accions formatives relacionades per a alumnat d’estes edats.

A més, Tortosa ha explicat diverses de les temàtiques que s’abordaran en els tallers com seguretat alimentària i alimentació saludable, que, a més, tenen una part pràctica que preveu visites guiades al nostre Mercat de la Frontera en col·laboració amb l’Associació de Comerciants del Mercat”; els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la seua implicació en el consum i l’alimentació; seguretat infantil, amb especial interés en els jocs i joguets del món i els videojocs i el seu ús adequat.

La formació també tractarà assumptes com l’ús segur de telèfons mòbils entre la joventut; compra segura en Internet així com detalls sobre banca ètica i informació financera. Altres temes que s’abordaran en els tallers seran reparació de vehicles, amb focus en vehicles que habitualment usen els jóvens com patinets i bicicletes elèctriques; tatuatges i les obligacions de les empreses tatuadores i per a l’elaboració de pírcings; protecció de dades de caràcter personal. Aída Tortosa ha explicat que “a més de tots estos temes, en els tallers també es donarà informació sobre què és una OMIC i què pot fer per ells amb l’objectiu que, en cas de necessitat, sàpien que poden recórrer a nosaltres”.