L’Associació Internacional de Policia distingeix a l’Ajuntament de Petrer per la seua labor humanitària en l’acolliment de refugiats ucraïnesos

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

          • Es tracta d’una organització no governamental a la qual pertanyen 372.000 agents i comandaments policials en més de 100 països

L’Ajuntament de Petrer ha rebut un reconeixement per part de la Secció Espanyola-Comunitat Valenciana de l’Associació Internacional de Policia (IPA) per l’ajuda humanitària prestada pel municipi després d’esclatar el conflicte armat amb la invasió d’Ucraïna per part de Rússia. Esta organització d’amistat reunix membres de la força policial, ja siga en actiu o jubilats, a la qual pertanyen al voltant de 372.000 agents i comandaments policials en quasi 100 països. 

Petrer va acollir una família ucraïnesa a la casa de transeünts que gestiona l’organització Càritas, i l’enllaç i els tràmits de la qual van ser realitzats per l’Agent Tutor de la Policia Local Francisco José Martínez, amb un cert domini dels idiomes caucàsics. A més, a escala institucional es van organitzar diversos operatius i es va estar en contacte estret amb les famílies d’ucraïnesos residents en la població. 

La placa de reconeixement ha sigut entregada pel president de la Secció Espanyola-Comunitat Valenciana de la IPA, Enrique V. Sales, a l’alcaldessa, Irene Navarro, en un acte en el qual també van estar presents l’edil de Seguretat Ciutadana, Pablo Lizán, el comissari en Cap, Antonio Amorós, l’inspector, Mariano Romero, i l’agent Francisco José Martínez.

El regidor de l’àrea ha indicat que “la solidaritat amb el poble ucraïnés i el suport als refugiats són importants perquè Ucraïna ha afrontat una sèrie de desafiaments i conflictes en els últims mesos després de la invasió de Rússia”. 

Pablo Lizán ha elogiat la labor de les organitzacions que han estat fent costat als refugiats a Ucraïna, ja siga treballant amb organitzacions internacionals per a proporcionar assistència als refugiats o treballant directament amb les autoritats ucraïneses per a garantir que els refugiats reben el suport necessari. “La solidaritat i el reconeixement de la labor dels policies espanyols en este esforç és important per a fomentar la cooperació i el treball en conjunt per a abordar estos desafiaments”, ha conclòs el regidor. 

L’Associació Internacional de Policia és una organització no governamental i els seus fins són crear i enfortir llaços d’amistat entre els membres del servei policial, promoure la cooperació internacional en els camps social, cultural i professional, fomentar la convivència pacífica entre els pobles i la preservació de la pau mundial, millorar la imatge pública del servei de policia i augmentar el reconeixement de la IPA per part d’organismes internacionals.

La IPA està compromesa amb els principis establits en la Declaració Universal de Drets Humans adoptada per les Nacions Unides en 1948, i té estatus consultiu (especial) amb el Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides, i també té estatus consultiu davant l’Organització dels Estats Americans i la UNESCO.