L’arqueòloga Concha Navarro Poveda rep el diumenge la Menció d’Honor al Mèrit Cultural de Petrer en un solemne acte al Centre Cultural

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’arqueòloga i historiadora Concha Navarro Poveda rep diumenge que ve 11 de febrer la Menció d’Honor al Mèrit Cultural de Petrer, un reconeixement aprovat per unanimitat en el ple del passat mes de desembre, a proposta del Consell Municipal de Cultura, i que està arreplegat en el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Petrer. A més, la sala d’exposicions temporals del Museu Dámaso Navarro portarà el seu nom tal com ve recollit en l’expedient d’esta alta distinció municipal, que va tindre nombroses adhesions de col·lectius i persones a títol individual.

El compromís de Concha Navarro amb la història i la cultura de Petrer és el que va portar a proposar este nomenament que es farà efectiu diumenge que ve, en un acte que se celebrarà a les dotze del migdia en el Centre Cultural.

Concha Navarro (Petrer, 1949) és llicenciada en Història per la Universitat d’Alacant, i ha desenvolupat professionalment, a través de l’arqueologia i la museografia, un ampli ventall de coneixements de les cultures que van poblar el territori petrerí.

Prèviament a la seua llicenciatura, Concha ja estava vinculada a les activitats del Grupo Arqueológico Petrelense, influenciada pel seu germà Boni i pels seus integrants com Dámaso Navarro o Paco Bernabéu, entre altres, i van ser els anys en què va aparéixer el mosaic romà al carrer Constitució. Va entrar a formar part del Grupo Arqueológico Petrelense, fins a la seua dissolució l’any 2001, quan es va aconseguir un dels objectius principals del Grup: la creació del Museu Arqueològic i Etnològic Dámaso Navarro i la convocatòria d’una plaça de director d’este.

Des de 1983, any de finalització de la llicenciatura d’Història, el seu treball i labor investigadora s’ha centrat en les excavacions i estudis arqueològics, en què destaquen les seues intervencions als castells del Vinalopó com el de Saix, de la Mola de Novelda i en el de Petrer. En 1986 Concha va assumir el càrrec d’arqueòloga municipal i directora del museu de Novelda, que va dirigir fins que es va jubilar l’any 2016.

Des de 2019, any de la seua creació, presidix l’Associació Amigues i Amics del Museu Dámaso Navarro de Petrer (AMUDANA).