En la reunió, a la qual també va assistir l’edil de Desenvolupament Econòmic, s’ha informat els empresaris de la cimera d’alcaldes i alcaldesses per a impulsar mesures en favor del calçat.

L’alcaldessa, Irene Navarro, i el regidor de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo, han mantingut una reunió amb directius del Cercle d’Empresaris del Vinalopó, una organització que aglutina empreses de diferents sectors de la comarca.

La primera edil ha informat els empresaris de les resolucions adoptades i els canals de negociació institucional acordats en la cimera d’alcaldes i alcaldesses celebrada a Elx per a fer costat al sector del calçat i la marroquineria. Es tracta de frenar les amenaces dels EUA d’aplicar aranzels a la importació de calçat espanyol si el nostre país no paralitza l’anomenada “Taxa Google” perquè contribuïsquen les empreses tecnològiques; i d’altra banda, la inclusió de la indústria sabatera i marroquinera, així com els sectors auxiliars, de components i maquinària, en les ajudes del Govern per la crisi de la pandèmia sanitària.

A més, tant Irene Navarro com David Morcillo van explicar als empresaris la iniciativa de creació de nou sòl industrial amb grans parcel·les per a la instal·lació d’empreses de gran tamany o d’indústries que actualment operen en la nostra zona i que necessiten sòl per a créixer. Un projecte que tant des de l’àrea de Desenvolupament Econòmic com d’Urbanisme s’està treballant ja que, tal com els va indicar l’alcaldessa, és “una qüestió prioritària per a l’equip de Govern perquè en el menor temps possible es dispose d’una mena de sòl per a grans empreses que ara mateix no es té i amb el qual s’aconseguirà un major teixit econòmic i estimular també la creació d’ocupació”.

WordPress Video Lightbox Plugin