L’Ajuntament de Petrer tancarà 2022 amb deute 0 per primera vegada en les últimes dècades

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Petrer continua sent un dels municipis de la Comunitat Valenciana amb la pressió fiscal més baixa amb 680 € per habitant

El ple de l’Ajuntament de Petrer, que se celebra demà a les 19.00 hores, té previst aprovar una modificació de crèdit per a amortitzar totalment el deute de la institució, la qual cosa implica, segons ha informat el regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, que “en menys de huit anys hem amortitzat 12 milions d’euros de deute que hi havia quan entràrem a governar”.

El regidor ha expressat la seua satisfacció per una “bona evolució econòmica municipal” que ha permés passar de 350 euros per habitant de deute fa 8 anys a 0 euros per habitant de deute en l’actualitat, “fet que passa per  primera vegada en molts anys en este Ajuntament, ja que en 2008, per exemple, s’arrossegava un deute de 13.148.000 euros”.

Poveda ha destacat, a més, que “això ho hem aconseguit, no sols amb la congelació de tots els impostos i taxes, la qual cosa per si mateix ja suposa una reducció d’un 20% en el que deixa de pagar el ciutadàsinó que també hem reduït i, fins i tot, eliminat, algunes taxes municipals”.

Cal recordar que en els últims anys s’ha eliminat la taxa als clubs esportius i s’ha reduït el cost de l’accés a les pistes esportives; també s’han eliminat la taxa de tinença d’animals i la de guals comunitaris. I s’ha reduït la taxa de l’escola municipal infantil Els Peixos i, entorn d’un 90%, la taxa d’obertura d’establiments. A més, s’han establit bonificacions en l’IBI tant per a famílies nombroses com per a les noves instal·lacions de plaques solars.

Petrer és un dels municipis amb la pressió fiscal més baixa de la Comunitat Valenciana, amb 680 euros per habitant, quan la recaptació fiscal en poblacions de l’entorn oscil·la entre els 850 i els 1.005 euros per habitant.

L’edil ha indicat que “hem amortitzat el deute però sense deixar d’invertir a Petrer”. En el que va de legislatura, s’han invertit 12 milions d’euros i “tenim programats 6 milions d’euros més. Tot això sense descapitalitzar els comptes de l’Ajuntament i mantenint un període mitjà de pagament a proveïdors de 13 dies des que es presenta la factura”.

Per al regidor, amb aquest nou horitzó de deute 0, s’obri un “període il·lusionant per al futur de Petrer que ja ens està generant beneficis en el present en tant que, gràcies a estos serem capaços d’assumir sense cap cost per a la ciutadania i sense cap reducció en els serveis que dona l’ajuntament l’increment de prop de 1,5 milions en el cost de la llum, que ha passat dels 800.000 euros que veníem pagant fins ara a 2,3 milions que pagarem a partir del 2023. O l’increment en prop d’1 milió  entre els augments pel tractament de la brossa o la neteja de carrers, parcs i jardins”.

Poveda ha reafirmat el “compromís” de l’equip de Govern a “fer un bon ús dels recursos econòmics de què disposa l’Ajuntament” i ha destacat el fet que “Petrer és una bona ciutat per a viure, amb bons serveis i instal·lacions públiques que cobrixen les necessitats dels veïns i veïnes”.