L’alcaldessa, Irene Navarro, firmà este dimecres el decret d’adhesió ja que el ple se celebra tres dies després del 25 d’octubre

L’Ajuntament de Petrer s’ha adherit mitjançant un decret que l’alcaldessa, Irene Navarro, ha signat este dimecres, per a celebrar el 25 d’octubre com a Dia del Comerç Local, una iniciativa de la Conselleria d’Economia Sostenible que compta amb la col·laboració de la Confederació de Comerç, la Unió Gremial, i a la qual s’ha adherit la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i nombrosos municipis.

L’alcaldessa ha indicat que amb esta acció es tracta de donar visibilitat a la labor tan important que desenvolupen els comerciants a la nostra ciutat, i ha anunciat que la Regidoria de Comerç desenvoluparà una campanya mitjançant cartelleria impresa, xarxes socials i premsa local.

En este sentit, Irene Navarro ha subratllat que “el comerç de proximitat dels municipis és una peça clau del teixit socioeconòmic del nostre territori i un element essencial per a la qualitat de vida de les localitats“.

El Ple del Consell aprova este 22 d’octubre oficialment la instauració d’este dia, i el ple de l’Ajuntament de Petrer confirmarà el pròxim dia 28, en la seua sessió ordinària, el decret signat per l’alcaldessa.

En els últims anys, des del Govern valencià s’han anat posant en marxa una sèrie d’accions estratègiques per a garantir el futur del xicotet comerç i de l’artesania. Així, s’ha incrementat en un 100% la dotació pressupostària de les ajudes a la promoció del comerç i els bons de consum en el comerç local, amb un import total de 10 milions.

També s’han convocat ajudes destinades a les entitats locals valencianes per a mantindre una xarxa de suport al comerç de proximitat, realitzar accions de promoció i dinamització del comerç local, com fires comercials i serveis d’assessorament, i per a finançar obres de reforma en mercats municipals i millorar les infraestructures, destinades a mercats de venda no sedentària.

El mes de març passat, a través de les regidories de Comerç i Mercats i Serveis Generals, es va dur a terme una actuació de renovació i reforma en el mercat de la Frontera de Petrer, amb la inversió de prop de 50.000 € en la millora dels banys.

Una altra de les línies estratègiques de l’executiu valencià són les ajudes a la innovació i la digitalització de les pimes comercials i artesanes per a finançar inversions en equipament per a l’establiment comercial, i la implantació de la venda en línia segura o la integració d’esta en una plataforma en línia de comerç electrònic.