L’Ajuntament de Petrer promou una Comunitat Energètica Local a la qual es podran adherir els veïns del centre històric

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

És la primera iniciativa d’este tipus i perseguix  facilitar l’accés a l’energia solar a viviendes que no poden instal·lar-les en les seues taulades per les limitacions de la llei de patrimoni

L’Ajuntament de Petrer està impulsant una comunitat energètica local amb la qual facilitar l’accés a l’energia solar als propietaris d’habitatges i immobles del barri antic que no poden utilitzar les seues teulades per a instal·lar plaques perquè ho impedix la llei de patrimoni, cosa que és comuna a tots els municipis del nostre país. 

La Regidoria d’Urbanisme pretén emprar les cobertes dels col·legis La Foia, 9 d’Octubre i Reina Sofia, així com la nau de Serveis Generals i el pàrquing del camp de futbol per a la creació de 5 plantes de plaques solars de 100kW cadascuna amb la participació de l’Ajuntament i els veïns. 

D’aquesta manera continuarem tenint el preciós centre històric, que és una de les imatges icòniques de la nostra ciutat, al mateix temps que implementem per als veïns de la zona solucions eficients i sostenibles perquè puguen accedir a l’energia solar”, ha assenyalat el regidor d’Urbanisme i Patrimoni, Fernando Portillo. 

Urbanisme convoca els veïns interessats del centre històric a una reunió informativa dijous que ve 23 de març a les 20 h en la sala d’actes del Centre Cultural. 

Les comunitats energètiques locals contribuïxen de manera significativa a la reducció del consum d’energia final mitjançant la construcció de plantes de generació d’energies renovables, que comporten una disminució de les emissions de CO₂, una menor dependència energètica dels combustibles fòssils i un augment de beneficis locals a escala econòmica i social. 

Però no sols es tracta dels beneficis ambientals, la constitució d’aquestes comunitats energètiques locals també té un impacte significatiu econòmic i social en la zona”, ha assenyalat el regidor, que ha indicat que podran adherir-s’hi els veïns i l’Ajuntament també participarà per a alimentar edificis públics amb aquesta classe d’energia, així com actuar com a element dinamitzador en la formació i desenvolupament de comunitats energètiques locals. 

Estem davant una oportunitat única per a fomentar un futur més sostenible i resilient per a Petrer i els seus veïns”, ha conclòs Portillo.