L’Ajuntament de Petrer ajudarà els artesans de la festa mitjançant una línia de Diputació que destina 35.000 € a Petrer

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’alcaldessa de Petrer i diputada provincial reclamà este tipus d’ajudes a juliol de 2020 a la institució provincial i no ha sigut fins ara quan s’han posat en marxa

Set artesans de la Festa de la ciutat es podran beneficiar de les ajudes gestionades per l’Ajuntament de Petrer a través d’una línia de subvenció que la Diputació d’Alacant ha activat, tal com va reclamar l’alcaldessa i diputada, Irene Navarro, al costat del seu grup al president de la institució provincial, Carlos Mazón, al juliol de 2020, fa quasi dos anys.

La línia activada per la Diputació s’assigna a cada municipi en el terme municipal del qual es desenvolupen activitats artesanes de la indumentària festera i oficis annexos, una quantia fixa de 5.000 euros com a màxim per cada beneficiari que en data 31 de desembre de 2021 disposara del Document de Qualificació Artesana expedit per la Generalitat Valenciana. En el cas de Petrer, la mateixa institució provincial ha identificat set artesans amb esta qualificació. El total de les subvencions per a tots els artesans de la província d’Alacant ascendix a 920.000 euros que seran gestionats pels ajuntaments.

Impulsem estes ajudes perquè creiem que és un dels sectors més perjudicats per la Covid a causa de la suspensió de festes com els Moros i Cristians o les festes de Fogueres en altres poblacions”, ha indicat l’alcaldessa, que ha subratllat que “estes ajudes se sumen a unes altres que va posar en marxa fa mesos la Generalitat Valenciana, en els pitjors moments de la pandèmia, i per això farem tots els esforços possibles perquè este col·lectiu, que és molt important per a la Festa, tinga un respir després de dos anys d’inactivitat”.

En concret, es tracta d’oficis com a brodador, marroquiner, modista a mida, orfebre, repujador de cuir o sabater a meda, entre altres, sempre que tinguen la qualificació d’artesans. En este sentit, l’alcaldessa ha assenyalat que tant ella com el regidor de Desenvolupament Econòmic van parlar amb els artesans de la població perquè adquiriren esta classificació per a futures ajudes com aquesta. A més, segons les bases establides per la Diputació, han de complir una sèrie de requisits com que la mitjana mensual de facturació dels mesos per la qual es vaja a sol·licitar l’ajuda (que han d’estar compresos entre l’1 de juliol de 2021 i el 30 de juny de 2022) haja sigut igual o inferior a la mitjana mensual facturada en els mateixos mesos en 2019.

Irene Navarro ha explicat que en el ple de la corporació provincial al juliol de 2020 es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup socialista, però “al novembre de 2021, un any després, vaig haver de reclamar de nou que s’inclogueren en els pressupostos, com així ha ocorregut per fi en este 2022”.

Les ajudes concedides per l’Ajuntament estaran dirigides a cobrir les despeses corrents de l’activitat econòmica del sector artesà i oficis annexos, amb un màxim de 5.000 euros, en conceptes subvencionables com la quota d’autònoms, el lloguer mensual del local de negoci, les despeses de consultoria i assessoria, les despeses de contractes de subministrament d’energia i aigua del local del negoci, les despeses de servei de telefonia i internet referits necessàriament a l’activitat i les despeses d’interessos de préstecs d’adquisició de vehicles comercials afectes 100% a l’activitat havent de figurar com a titular del préstec la persona física/jurídica sol·licitant de l’ajuda, entre altres.

La regidoria de Desenvolupament Econòmic s’adherirà a esta convocatòria, i contactarà amb els artesans de la població per a facilitar-los la tramitació d’estes subvencions, així com requerir la documentació justificativa de les despeses.