La Unió Musical de Petrer reprén el seu programa d’actes entorn de la celebració de Santa Cecília

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Francisco Montoya, Fernando Selva, Silvia Arenas i Myriam Messar són els quatre educands que s’incorporen a la banda

Amb motiu de la celebració de Santa Cecília, patrona de la música, la Societat Unió Musical de Petrer ha preparat, com és tradició, diferents esdeveniments per a commemorar esta festivitat.

Aitor Juan, president de la societat, ha convidat “a tothom a compartir amb nosaltres estos dies, ja que enguany reprenem tots els actes que féiem abans de la pandèmia”.

Per part seua, el regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha volgut aprofitar per a “felicitar la nova directiva”, apuntant que “ve xafant fort i mantenint una aposta per l’activitat, i més entorn de Santa Cecília, potent”.

El primer dels actes, previst per a este dijous 18 de novembre, a les 20.30, en el Teatre Cervantes, suposarà el tir d’eixida amb la presentació de la revista i el calendari dels actes, amenitzada amb un concert de la banda d’educands.

Ja la setmana del 22 al 26 de novembre, a l’escola, tindran lloc les audicions de Santa Cecilia, en les quals l’alumnat participarà amb el seu instrument. El dissabte 27, a les 08.00, es realitzarà el tradicional tir de coets des de l’ermita del crist en honor als nous músics de la banda. A continuació, es baixarà en passacarrers fins a la seu, on es realitzarà un esmorzar de germanor i un dia de convivència. A la vesprada, entorn de les 18.30, es reprendrà un acte que fa uns anys es va deixar de fer, com és la romeria de Santa Cecília. Des de la seu, la banda, amb la imatge de Santa Cecília portada pels nous educands, partirà en passacarrers fins a la parròquia de Sant Bartomeu, on es realitzarà la missa en honor de la patrona. En finalitzar l’acte litúrgic, tornarà a la seu en passacarrers.

Serà el diumenge 28, a partir de les 10.30, des de la seu, quan comence un dels actes més emotius de la celebració, el passacarrer de recollida dels nous educands.

Ja el mes de desembre, el diumenge 5, a les 17.30, tindrà lloc el tradicional concert en l’Ermita del Crist, que enguany tindrà com a temàtica els jóvens talents en la música.

Per a tancar el calendari de celebració, el dissabte 11, a les 19.00, la Societat Unió Musical tornarà a pujar a l’escenari del Teatre Cervantes per al concert extraordinari de Santa Cecília. En finalitzar, es realitzarà el tradicional sopar de germanor en els Salons Juanjo, que posarà el punt i final als actes al voltant de Santa Cecília.

NOUS EDUCANDS

Segons ha precisat Aitor Juan, president de la Societat Unió Musical, enguany s’incorporen a la banda quatre nous educands: Francisco Montoya (oboé), Fernando Selva (percussió), Silvia Arenas (clarinet) i Myriam Messar (flauta travessera).