Astronomia, cinema i memòria històrica són algunes de les temàtiques que s’abordaran en els cursos

Fernando Portillo, regidor de Cultura, ha manifestat el seu agraïment a la Seu i a la Universitat “per l’esforç que feu per a portar-nos la formació acadèmica, per a portar-nos la cultura, per a portar-nos la ciència a Petrer i fer-ho més accessible”.

El primer curs dels programats tindrà lloc els dies 22, 23, 29 i 30 de juny i 1 de juliol, amb el títol “L’època daurada del cinema americà”. Es tracta d’un curs presencial amb un crèdit de reconeixement, que tindrà lloc en el Centre Cultural de Petrer. El curs serà impartit per Israel Gil Pérez, coordinador de l’àrea de Cinemes i Audiovisuals de la Universitat d’Alacant. La inscripció a este curs està oberta fins al 20 de juny.

 

Pedro Payá, director de la Seu, ha recordat que l’any passat, a causa de la pandèmia, no es van poder celebrar els cursos d’estiu. No obstant això, enguany, al mes de juliol, la programació dels cursos d’estiu Rafael Altamira té previstos dos cursos en la Seu Universitària de Petrer, els dos del 7 al 9 de juliol. El primer, “Astronomia: desxifrant els enigmes de l’Univers”, tindrà lloc en la mateixa Seu Universitària de Petrer. És un curs de 20 hores amb 2 crèdits de lliure configuració.

Segons ha explicat el director de la Seu, “és un curs divulgatiu dirigit a tots aquells estudiants interessats en l’astronomia, però també per a tots aquells amants i aficionats de l’astronomia”.

El segon curs, titulat “Auschwitz i la memòria dels camps als 75 anys del seu alliberament: ferramentes per a la seua transmissió educativa”, té 25 hores de duració, amb reconeixement de 2,5 crèdits de lliure configuració. En este cas, es tracta d’un curs no presencial.

En este curs, s’aborda l’estudi d’alguns dels principals testimoniatges literaris i cinematogràfics sobre Auschwitz i el sistema de camps de concentració nazi i el seu potencial educatiu per a l’ensenyament de la Xoà i l’educació per a la pau i els drets humans.

Tota la informació dels cursos i de les activitats futures de la Seu Universitària de Petrer es pot trobar en https://web.ua.es/seus/petrer/.

WordPress Video Lightbox Plugin