Està dirigit a alumnes de 3 a 18 anys i s’ha comptat amb l’opinió de la direcció i les AMPA de col·legis i instituts de Petrer.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Petrer, Sabina Sendra, ha informat del programa d’activitats que el seu departament ha organitzat després de les reunions mantingudes amb la direcció de col·legis, instituts i les AMPA.

El programa està dirigit a alumnes de 3 a 18 anys d’edat, i gira entorn a tres eixos: reforç educatiu, activitats esportives i activitats culturals. De fet, el programa s’ha dissenyat conjuntament amb les regidories d’Esport i Cultura.

L’edil ha destacat que “hi haurà una part de reforç educatiu”, per a alumnes de 5é i 6é, els dos últims cursos de Primària; i per a 1r i 2n de l’ESO. A més, cal tindre en compte que en els instituts hi ha programes de reforç a les vesprades. També hi haurà tallers per a aprendre tècniques d’estudi, fer resums i esquemes. I, sobretot per a Batxillerat i joves de fins a 18 anys que no treballen ni estudien, tallers emocionals, per a controlar aspectes com l’ansietat, la pressió acadèmica o saber parlar en públic.

Quant a la part d’activitats d’Esport que recull el programa, la regidora ha explicat que s’han buscat disciplines que no tinguen contacte físic pels protocols Covid, per la qual cosa s’ampliaran les ajudes per a la pràctica i fer cursos de natació.

I en matèria de Cultura, hi haurà activitats de dinamització lectora entorn al còmic, tant en col·legis de Primària com als instituts. L’edil ha assenyalat que el programa vol també implicar joves majors de 16 any que no estan escolaritzats i a les famílies, perquè puga tindre també continuïtat a les llars.

Sendra ha explicat que “es tracta d’un programa ambiciós”, amb un pressupost de 128.000 € dels quals quasi setanta mil seran subvencionats per la conselleria d’Educació sobre la base del nombre d’habitants de Petrer, encara que la regidoria ha sol·licitat que aquesta subvenció arribe fins als 85.000 €. En qualsevol cas, la diferència entre el subvencionat per la conselleria i el cost real de les activitats, l’aportarà el mateix Ajuntament i es buscaran altres possibles subvencions. Encara que inicialment es tenia previst que les activitats començaren a l’octubre, la regidora ha assenyalat que es retardarà fins a conéixer l’evolució de la segona ona de la pandèmia.

WordPress Video Lightbox Plugin