La Policia Local sanciona sis menors per consum d’alcohol en un parc de la zona del castell

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Un veí va donar l’avís a la Policia Local dissabte a la vesprada

 

La Policia Local de Petrer va sancionar dissabte passat sis jóvens per consum d’alcohol en un parc de la zona del castell. Els agents van rebre l’avís d’un veí per les molèsties que estaven produint. Els agents van identificar els menors que es trobaven en la zona, set en total, si bé tots van dir que un d’ells no havia begut. Tots tenen entre 14 i 15 anys d’edat. 

El regidor de Seguretat Ciutadana i Sanitat, Pablo Lizán, ha recordat que “el consum d’alcohol en la via pública es prohibix a tots, no sols a menors d’edat, amb la finalitat de protegir la convivència veïnal i l’entorn, a causa del soroll i la brutícia associats a aquesta activitat, sobretot quan es realitza de manera massiva”

L’edil ha indicat que “el consum en edats primerenques és molt perillós pels efectes coneguts per tots de l’alcohol i les  conseqüències negatives a nivell biològic, psicològic i emocional”

Lizán ha posat l’accent també en la prohibició de vendre alcohol als menors, així com també està prohibit i és sancionable que els majors d’edat adquirisquen begudes alcohòliques i posteriorment les subministren a menors. En tot cas, i a escala autonòmic, està prohibida la venda d’alcohol entre les 22.00 i les 9.00, llevat que les begudes alcohòliques vagen a ser consumides en el mateix local que les ven i que compta amb la corresponent autorització. 

Precisament la Unitat d’Agent Tutor de la Policia Local impartix xarrades en els col·legis de Primària i Secundària sobre addiccions i altres matèries. Enguany, a més, ha posat en marxa una Escola per a Famílies que comença esta vesprada a les 20.30 h en el Centre Cultural, amb una primera xarrada sobre “Adolescents i convivència”, abordant qüestions com delictes d’odi, imatge digital i violència de gènere; i el pròxim 7 de novembre una altra sobre “Els adolescents i les addiccions”, sobre el botelló, THC, o les addiccions sense substància com les apostes, videojocs, el joc patològic o les xarxes socials.