Es portaran a terme xarrades i consells per a evitar que siguen víctimes d’estafes i delictes.

La Policia Local i el Cos Nacional de Policia implantaran a Petrer el Pla Major Seguretat, amb el qual es pretén conscienciar la població d’avançada edat, la més vulnerable a ser víctima d’estafes i delictes. “En estos moments no tenim una situació greu quant a este tema”, ha indicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Pablo Lizán, que ha indicat que “no obstant això estes persones desaprensives que tracten d’enganyar i engalipar els nostres majors poden aparéixer en qualsevol moment i creiem que és important que estiguen preparades”.

Així, la delegada de Participació de la Comissaria d’Elda-Petrer de la Policia Nacional, Estefanía Cantó, ha subratllat que “hi ha un sector vulnerable de la població que desgraciadament no tenen a prop la seua família, per la qual cosa han de saber que estem per a ajudar-los en cas que creguen que poden estar en perill”. La delegada ha indicat algunes qüestions que són importants i que volen reforçar en la seua campanya a la població d’avançada edat. Aspectes com que no òbriguen la porta o el porter automàtic a persones desconegudes; tancar la porta amb clau; anar acompanyats de persones de la seua confiança per a gestions bancàries; i, sobretot, desconfiar de persones desconegudes.

Cantó ha dit que hi ha persones que intenten accedir a la vivenda de les persones majors amb qualsevol excusa a fi de sostraure’ls joies i diners, i ha indicat que davant la menor sospita poden telefonar al 112 o al 092, telèfons d’emergències.

WordPress Video Lightbox Plugin