Els 28 expositors convocats atengueren i informaren adolescentes de Petrer, Elda, Monfort, Novelda, el Pinós, Saix i Villena

La I Fira Virtual d’Informació Educativa del Vinalopó Alt i Mitjà (InformaEduca), celebrada entre el 29 i el 30 d’abril, va rebre més de 1.000 visites de jóvens a la recerca d’alternatives de formació procedents dels municipis participants de les comarques del Vinalopó Alt i Mitjà .

El més del miler de visites van poder obtindre informació de les més de 28 entitats participants, constituïdes per institucions públiques, cossos de seguretat, centres educatius i universitats, entre altres. Esta fira, desenvolupada cent per cent en format en línia, va tenir un registre de 700 avatars, 28 entitats presents, més de 3,000 visites (individuals i grupals) i un poc més de 41.000 interaccions (xats escrits i de veu, visualitzacions de vídeos, etc. ) de jóvens interessats a participar de manera activa en les conferències, xarrades i a interactuar amb els responsables de cada expositor a la busca d’informació i orientació formativa i laboral.

La Fira Virtual d’Informació Educativa del Vinalopó Alt i Mitjà va ser una iniciativa organitzada pels departaments de Joventut dels ajuntaments d’Elda, Monfort, el Pinós, Novelda, Petrer, Saix i Villena, juntament amb la Regidoria d’Educació de Petrer. Esta activitat va ser desenvolupada íntegrament a través d’una plataforma virtual.

 

Els responsables de l’organització consideren que el “repte, el salt qualitatiu d’una convocatòria d’estes característiques, ha suposat per a tots un aprenentatge intens sobre l’ús de la TIC aplicades, en este cas, a la difusió i accessibilitat de la informació educativa per als i les jóvens de les nostres comarques. S’ha demostrat que ferramentes i aplicacions com la utilitzada en InformaEDUCA són adequades per a l’objectiu, amb altres llenguatges i mitjans per a desenvolupar mètodes diferents per a la informació juvenil”.

Les entitats convocants consideren la possibilitat de consolidar la cita en els anys següents a la comarca que permeta oferir informació a jóvens d’entre 14 a 18 anys que busquen eixides formatives a la comarca, pròximes als seus llocs de residència. “I s’ha demostrat que l’ús de les tecnologies, amb les millores després d’esta primera experiència, pot ser molt útil, molt pràctic per a este públic de nadius digitals”, van confirmar des de l’organització.

WordPress Video Lightbox Plugin