La Conselleria dona llum verda al Pla Director del Xorret de Catí amb una inversió de 5,5 milions d’euros

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’alcaldessa i diputada, Irene Navarro, impulsà en la institució provincial una iniciativa del seu grup per a reactivar i posar en valor este important enclavament situat entre els térmens municipals de Petrer i Castalla

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha confirmat que el seu departament ha donat llum verda al Pla Director de Xorret de Catí que impulsa el Patronat de Turisme Costa Blanca després de la moció presentada per l’alcaldessa Irene Navarro en nom del seu grup en el ple de la Diputació d’Alacant.

L’alcaldessa ha assenyalat que “ens alegra enormement tenir el suport de la Conselleria ja que totes les iniciatives mediambientals han de passar per este departament i tindre el seu aval suposarà un impuls important”.

El projecte requerix un pressupost estimat de 5,5 milions d’euros per a les anualitats 2023, 2024 i 2025, per la qual cosa des de la institució provincial s’han sol·licitat, a través de la Generalitat, fons europeus Next Generation.

A més, la Diputació d’Alacant té previst invertir en un futur entre dos i tres milions d’euros de fons propis per a la revaloració arquitectònica de l’antic hotel de Xorret de Catí, incidint en aspectes com l’accessibilitat i l’eficiència energètica.

El president de la institució provincial, Carlos Mazón, es va reunir dijous amb la consellera, així com amb el diputat d’Arquitectura, José Ramón González de Zárate, i el director del Patronat Provincial de Turisme, José Mancebo.

L’alcaldessa ha destacat la importància del consens de totes les institucions entorn d’este projecte que persegueix preservar i millorar l’entorn natural, des d’una perspectiva sostenible. Tot enfocat a dinamitzar les visites de persones de la província i de fora que podran gaudir d’esport, oci i educació ambiental en la naturalesa.