La Comissió de Festes de la Santa Cruz presenta el programa de festes 2023

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Els actes començaran  a partir del pròxim diumenge , 23 de abril, amb un programa variat i participatiu per a tota la població

Gaspar Barrachina Izquierdo, president de la Comissió de Festes de la Santa Cruz, ha presentat hui el programa de Festes de la Santa Cruz per a este any 2023, que tenen lloc des d’este mateix diumenge, 23 d’abril, fins al dimecres, 3 de maig.

El programa de festes començarà amb el tradicional esmorzar popular, este diumenge 23 d’abril, organitzat gràcies a la donació de productes per part de l’Associació de Comerciants La Frontera, a manera d’entrepans d’embotits, entre altres, per als veïns que s’acosten a l’acte. Al llarg del matí, destaca Gaspar, també hi haurà activitats infantils, un concurs de gatxamigues a les 12:00 h, i un altre concurs de paelles a les 13:00 h.

El següent divendres, 28 d’abril, des de les 20:00 h a la plaça de Joan Fuster, donarà lloc una actuació infantil del Pallasso Eddy al costat d’un “sopar de pa i porta, i es convida a tots els veïns i veïnes de Petrer perquè hi participen i porten els seus productes durant la vetlada.

Els dies grans de les Festes de la Santa Cruz començaran el dissabte, 29 d’abril, des de les 11:00 h amb un passacarrer que s’iniciarà des de la Seu de la Comissió de Festes, al costat d’una ofrena floral i recollida d’aliments per a Càritas. Eixe mateix dia, a les 12:00 h, s’inaugurarà el Mercat d’Artesans al costat de la parròquia de la Santa Cruz, promogut per l’associació Més Que Art. En esta mostra hi haurà tant tallers de manualitats com jocs infantils al llarg del cap de setmana. 

A la vesprada, a les 18:00 h, començarà la Gran Cavalcada des del col·legi Rambla dels Molins, que comptarà amb la presència i participació de diferents grups d’altres localitats, com el del Carnestoltes d’Águilas o el grup de ball de Mutxamel, a més dels grups locals de Petrer. Després de finalitzar la cavalcada, en la plaça de Joan Fuster, un DJ animarà la festa amb una revetla des de les 00:00 h.

L’endemà, diumenge 30 d’abril, a partir de les 09:30 h començarà el passacarrer de recollida a domicili de les Reines i Dames de la Festa de la Santa Cruz 2023, amenitzat per la Societat Musical Verge del Remei, així com una ofrena amenitzada per la Unió Musical de Petrer. Després de la recollida, al voltant de les 12:00 h, començarà la Missa major a l’església de la Santa Cruz, amb una recepció institucional prèvia en el Forn Cultural. Després de la missa es dispararà una mascletà des de la plaça dura del Mercat de la Frontera, organitzada per Pirotecnia Mediterráneo, que ha organitzat “un espectacle més visual que sonor, una cosa innovadora”, destaca Gaspar. Eixa mateixa vesprada, a les 20:00 h, es realitzarà la solemne processó des de l’església de la Santa Cruz, en què participarà la germanor de veterans legionaris, així com figures d’altres poblacions que vindran a participar de les festes amb els seus vestits típics regionals. 

L’últim dia de les festes serà el següent dimecres, 3 de maig. A les 08:00 h es realitzarà un tir de salves en honor de la Santa Cruz, i a les 19:30 h es realitzarà una missa pel dia de difunts de la Santa Cruz i en memòria dels difunts de la festa. 

Gaspar Barrachina destaca que el programa d’enguany és “bastant variat, en el qual es convida que la gent participe, que no se centra només en la figura de les reines i dames”, i anima que els veïns de Petrer i de la comarca vinguen a ser part de la festa.