L’Ajuntament de Petrer incrementa de 18.000 a 21.000 euros la subvenció per a la trobada d’artistes de carrer

136 propostes aspiren a formar part del programa oficial del festival, amb un increment de propostes de dansa

Del 27 al 29 de març del 2020, els carrers i places del centre històric de Petrer tornaran a acollir la trobada d’artistes de carrer, ArtenBitrir, que enguany arriba a la seua huitena edició, tal com han anunciat aquest matí Anna Alba i Raquel Villora, integrants de l’equip organitzatiu del festival, als qui ha acompanyat el regidor de Cultura, Fernando Portillo.

Apostem pel futur com una reflexió sobre cap a on volem arribar”, ha explicat Anna Alba, referint-se a la temàtica d’aquesta huitena edició, “el futur”, puntualitzant que “volem fer una reflexió sobre el futur que volem i el que no volem i aquest futur és el que construïm hui dia”. En aquest sentit, Alba s’ha referit a les paraules de l’escriptor de “El Petit Príncep”, Antoine de Saint-Exupéry, de “no es tracta només de preveure el futur, sinó de fer-lo possible”.

Alba també ha indicat que, fins al passat 15 de gener, data límit de presentació d’actuacions per a formar part del programa oficial, es van rebre un total de 136 propostes, amb un important increment de propostes de dansa respecte a anys anteriors. “En aquest moment ens trobem en el procés de selecció per a triar les 15 companyies que formaran part del programa oficial”. A més, com a novetat enguany, el programa de mà també inclourà un apartat “off”, amb al voltant de 15 propostes “off” programades. “I, a part, l’off de l’off, és a dir, l’art espontani que sorgeix als carrers”, ha afegit Alba.

Per a Fernando Portillo, regidor de Cultura, “ArtenBitrir és una fita de referència en el calendari dels veïns i veïnes de Petrer i molta gent de la comarca”, la qual cosa ha portat a l’Ajuntament de Petrer a incrementar la subvenció per al festival, passant dels 18.000 euros de l’any passat a 21.000 enguany.

PRIMERA REUNIÓ VOLUNTARIAT

Raquel Villora, integrant de l’equip organitzatiu d’ArtenBitrir, ha subratllat que “si no fora pel voluntariat, no podríem fer ArtenBitrir, perquè hi ha molta faena darrere”; i ha anunciat que dijous que ve 30 de gener, a les 21.00 hores, al local d’Artenbitrir (a les antigues instal·lacions de l’EPA del carrer L’Horta), tindrà lloc la primera reunió de voluntariat.

Villora ha anunciat que enguany es tornarà a repetir l’experiència dels “pequevoluntaris”, després de l’èxit del passat any. Es tracta de xiquets i xiquetes d’entre 6 i 13 anys que col·laboren amb l’organització durant els dies de celebració de la trobada.