En la campanya de la Reconquesta del Vidre de les passades festes de Moros i Cristians, es van recuperar un total de 15.300 kg mitjançant el reciclatge de 58.300 envasos de vidre.

Cada fester ha recuperat 3,8 kg enfront dels 2,8kg de 2018

En les passades festes de Moros i Cristians, l’Ajuntament de Petrer, de la mà d’Ecovidrio i amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana va tornar a participar en la campanya “La Reconquesta del Vidre”, i va aconseguir recuperar 15.300 kg d’envasos de vidre, equivalents a 58.300 envasos de vidre.

D’aquesta manera, la implicació dels festers i festeres de Petrer ha permés incrementar en prop d’un 25% la quantitat de quilos d’envasos de vidre recuperats respecte a les festes de 2018, quan es van recuperar 11.500kg. De mitjana, cada fester ha recuperat un quilo més d’envasos de vidre respecte a les festes de 2018.

Fernando Díaz, regidor de Servicis Generals, ha agraït “la implicació de festeres i festers per a fer de les festes de Petrer unes festes molt més sostenibles”. L’edil ha recordat que el primer any de la campanya, en 2017, únicament es van recuperar 4.900 kg, “la qual cosa significa que amb els 15.300 kg d’envasos de vidre recuperats enguany hem triplicat la xifra”.

Per part seua, Manuel Sala, tècnic d’Ecovidrio, ha recordat que Petrer participa en la categoria Atabales de “La Reconquesta del Vidre”, que engloba als municipis de més de 2.300 festers. El representant d’Ecovidrio també ha aprofitat per a oferir algunes dades globals sobre el reciclatge de vidre a Petrer.

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans de Petrer han reciclat un total de 324.000 quilograms de residus d’envasos de vidre, la qual cosa suposa una mitjana de 9,4 quilograms de residus d’envasos de vidre reciclats per cada veí/veïna.

Respecte a la taxa de contenirització, Petrer se situa amb una mitjana de 243 habitants per contenidor, i compta en l’actualitat amb un total de 142 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.

 

FILÀ GUANYADORA SORTEIG CAMPANYA

Aquest matí s’ha fet lliurament del premi a la filà guanyadora del sorteig de la campanya “La Reconquesta del Vidre”. La filà guanyadora, que ha rebut un miniglú i un lot de productes de la terra, és la filà Escuders del Cid de la comparsa de Biscaïns.

WordPress Video Lightbox Plugin