Els festers de Petrer inunden les xarxes amb imatges i vídeos en un cap de setmana diferent de Moros i Cristians

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Valoració positiva de la Unió de Festejos Sant Bonifaci, Màrtir i la regidoria de Festes, tant pel civisme dels festers com per la cobertura en xarxes socials i mitjans de comunicació

El coronavirus va obligar a suspendre els actes dels Moros i Cristians d’aquest passat cap de setmana però l’esperit fester “ha seguit molt present en el cor de tots els qui han inundat les xarxes de fotografies, vídeos i escenes divertides per a suplir la impossibilitat de disfrutar del programa d’actes”, ha indicat Enrique Rubio, president de la Unió de Festejos Sant Bonifaci, Màrtir.

La Unió de Festejos (UF) va organitzar tres concursos perquè els festers aguditzaren l’enginy i han sigut tot un èxit. El concurs Balcons Festers l’ha guanyat Vicente Navarro Belda que, per votació popular a través de la pàgina oficial de Facebook de la UF, va aconseguir alçar-se amb el màxim guardó amb un balcó inspirat en el castell d’ambaixades; en segona posició, votat per un jurat, va quedar Pilar Román. També l’organisme fester va organitzar un concurs de curts que ha guanyat per votació popular el que porta per títol “Ambaixada confinà”, obra de la Comissió de l’Ambaixada en Valencià, mentre que en segona posició, amb els vots del jurat, ha quedat “Continuem somiant”, un vídeo de la capitania 2020 dels Moros Vells. I el concurs de kahoot fester, amb preguntes sobre les festes de Moros i Cristians de la nostra ciutat, l’ha guanyat Carlos Payá, amb 90.500 punts, seguit en segon lloc per María Ayuste, amb 90.464 punts i en tercer lloc ha quedat Yolanda, amb 90.452 punts. Des de la Unió de Festejos s’han comptabilitzat més de 80.000 reproduccions de vídeo en el seu canal oficial de Facebook durant l’última setmana.

A tot això cal sumar-hi la programació d’actes virtuals a través de les xarxes socials organitzada conjuntament amb la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Petrer i la cobertura dels mitjans de comunicació amb programes especials perquè durant tot el cap de setmana la flama de la festa seguira molt viva.

L’edil de l’àrea, Ana Tortosa, ha assenyalat que “han sigut unes festes diferents però en les quals hem vist la capacitat dels festers per a sobreposar-se a la situació i viure-les des dels seus domicilis amb molta responsabilitat i sentit comú”. A això cal afegir l’absència d’incidents en aquells quarters festers, molt pocs, que van decidir obrir sota les estrictes mesures de seguretat per a aquesta mena de reunions, amb un màxim de 10 persones i extremant al màxim les mesures de protecció.

“Petrer ha sigut, una vegada més, un exemple de saber adaptar-nos a les circumstàncies i complir amb la responsabilitat que tots tenim enfront d’una pandèmia tan greu com la que estem vivint”, ha indicat Tortosa.

Unió de Festejos i Regidoria de Festes ja miren a les celebracions de l’any 2021. Tant Enrique Rubio com Ana Tortosa han tingut paraules d’agraïment a tots els festers, així com d’afecte per als càrrecs festers que enguany han vist truncades les seues il·lusions. “Tornarem més forts i amb les mateixes ganes de sempre de fer festa en honor al nostre patró Sant Bonifaci”, ha conclòs el president de l’organisme fester.