L’Ajuntament va rebre fa 12 anys 2,5 milions d’euros al comptat a canvi d’este contracte que el regidor d’Hisenda ha qualificat de “nefast” per a Petrer

La tarifa de l’aigua a Petrer s’incrementarà l’any que ve al voltant del 5,5%, concretament el que marque l’IPC més 1,5 punts addicionals. La pujada en este subministrament bàsic no obeïx a una decisió de l’equip de Govern actual, sinó a un acord signat fa 12 anys pel llavors Govern del Partit Popular amb l’empresa concessionària Aguas Municipalizadas de Alicante. Un acord pel qual l’Ajuntament va ingressar en les seues arques 2,5 milions d’euros a canvi de pujar els rebuts a vivendes, comerços i empreses per damunt de l’IPC durant 35 anys. Des que els populars van signar el contracte, que l’Ajuntament no pot rescindir fins d’aquí 23 anys, als veïns de Petrer se’ls ha incrementat el rebut un 36%.

La pujada de la tarifa de l’aigua es va aprovar en l’últim ple i el vot de l’actual equip de Govern va ser positiu per “responsabilitat”, ha explicat el regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, que ha indicat que “si no aprovàrem esta pujada que està signada per contracte i que vincula l’Ajuntament tant sí com no durant trenta-cinc anys ens enfrontaríem a problemes en els tribunals perquè l’empresa de l’aigua vol recuperar els 2,5 milions d’euros que va aportar en el seu moment”.

Poveda, no obstant això, ha qualificat de “nefast” l’acord del PP, la qual cosa “li va permetre aleshores quadrar els comptes a canvi d’encarir el rebut de l’aigua durant 35 anys”, i ha demanat als populars que “no donen lliçons d’economia després de la seua erràtica gestió durant els huit anys de govern”.