A més es va aconseguir reclutar a 25 persones que van actuar com a aliades per a donar informació sobre possibles casos d’abusos.

La regidoria d’Igualtat i Inclusió Social i l’entitat Creu Roja han fet balanç del Punt Violeta que ha funcionat durant els concerts de música de les passades Festes Patronals, en els quals hi ha hagut una massiva afluència de públic tant al parc del Campet com al 9 d’Octubre.

En total, pel Punt Violeta van passar 657 persones, 244 homes i 413 dones, als quals van informar i van conscienciar sobre el problema de la violència masclista, i es va aconseguir fer 25 persones aliades, totes elles dones menys un home. La figura de l’aliat o aliada es distingeix per portar una polsera de color violeta i, a part de ser informades i sensibilitzades, estan preparades per a mediar en el cas que vegen una suposada situació d’intimidació o violència masclista, i fins i tot acompanyar a la persona afectada fins als espais segurs habilitats per a això.

L’edil de l’àrea, Ana Tortosa, ha destacat que “no es va haver de realitzar cap intervenció pel que podem dir que han sigut uns concerts amb massiva afluència de públic i zero agressions sexuals”, i ha destacat el treball de col·laboració amb l’entitat humanitària Creu Roja. En l’operatiu han participat una coordinadora, una psicòloga, dues treballadores socials i una voluntària d’activitats.

Aquesta és la segona ocasió en què s’activa el Punt Violeta, la primera va ser en les festes de Moros i Cristians del passat mes de maig.

WordPress Video Lightbox Plugin