L’executiu local presenta uns  comptes amb els impostos i taxes municipals congelats

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Petrer ha presentat el projecte de Pressupostos Municipals per a l’any 2022, que va entregar als grups municipals fa un parell de setmanes, i que ascendix a 25,3 milions d’euros. L’edil de l’àrea, Ramón Poveda, ha indicat que són uns pressupostos que estan “ajustats a la realitat i a les necessitats de Petrer”, i als quals s’han incorporat diverses peticions dels grups de l’oposició. “M’agradaria que hi haguera consens en uns pressupostos que són l’eix de funcionament per a l’any que ve i que incorporen les recomanacions de l’equip redactor de la Universitat d’Alacant del pla estratègic Albira”, ha subratllat.

Poveda ha indicat que els pressupostos preveuen una disminució de 300.000 € en concepte d’ingressos per plusvàlua, en haver sigut anul·lat pels tribunals, però mantenen tots els serveis des del “rigor i el control econòmic que ens caracteritza, sent conscients del que tenim i fins a on podem arribar”. La disminució del deute municipal és un altre aspecte important ja que “estem eliminant els préstecs bancaris que té l’Ajuntament, i això allibera recursos econòmics”.

En línies generals, els pressupostos per al 2022 seran una continuació dels d’este any que acaba. A pesar de ser uns pressupostos amb una certa incertesa respecte als ingressos a causa de la modificació en el càlcul de les plusvàlues, s’ha aconseguit mantenir el pressupost, i fins i tot augmentar-lo lleugerament respecte a l’any passat, gràcies a la reactivació de l’economia i la construcció “la qual cosa ens permetrà mantindre el nivell de serveis de la població de Petrer, i fer-ho congelant les taxes i els impostos municipals, com fem des que començàrem a governar fa sis anys”, en paraules de l’edil.

Poveda ha indicat que les inversions es coneixeran al març, una vegada l’Ajuntament sàpia els romanents de tresoreria que es poden incorporar i “aleshores també inclourem algunes propostes en matèria d’inversions que ens ha fet arribar els grups de l’oposició”.

L’edil ha dit que els pressupostos giren entorn de tres pilars bàsics: benestar social, el foment de l’ocupació i traure-li el màxim rendiment a les instal·lacions que ja posseïx l’Ajuntament. Com en anys anteriors, la important disminució dels diners destinats a préstics ha permés augmentar el gasto a pesar de tenir congelats els impostos i taxes municipals.