Les regidories d’Educació i Policia han articulat una sèrie de microvídeos de l’Agent Tutor sobre el l’assetjament escolar per a difondre a través de la comunitat educativa i en les xarxes socials institucionals

Este diumenge 2 de maig es commemora el Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar i, anit, en el ple municipal, l’Ajuntament de Petrer va mostrar el seu rebuig al bullying mitjançant la lectura del manifest promogut per l’associació comarcal Planta-li Cara al Bullying.

Segons recull el manifest, “La UNESCO, en el seu últim informe sobre la violència en l’àmbit infantil de 2019, advertix que un de cada 3 menors a tot el món viu de prop aquest mal“.

A més d’amb el suport al manifest de l’associació, des de les regidories d’Educació i Policia Local, a través de la figura de l’Agent Tutor, està previst treballar en classe amb l’alumnat a partir de 6é de primària tot el relacionat amb la conscienciació sobre la lluita contra l’assetjament escolar.

Estos dies, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional, l’Ajuntament ha programat l’enviament a la comunitat educativa i la difusió a través de les xarxes socials institucionals de diversos microvídeos en els quals l’agent tutor oferix als jóvens diverses pautes i consells sobre l’assetjament.

Cal recordar que ha sigut este mes d’abril quan l’Agent Tutor de la Policia Local ha començat la seua labor en els col·legis de la ciutat amb l’objectiu de tractar problemàtiques relacionades amb menors dintre i fora de l’entorn escolar, realitzant, fonamentalment, una labor preventiva de formació i informació als menors sobre els “els perills d’Internet“.

L’Agent Tutor està en permanent contacte amb els centres educatius, que han acollit favorablement la iniciativa, així com amb alumnes als quals oferex pautes per a la resolució de conflictes que sorgixen a les aules, s’abordaran, a més de situacions d’assetjament escolar, situacions d’absentisme, conductes violentes, etc.