El Mercat de la Frontera obrirà el dijous 15 de febrer a la nit per a acollir per primera vegada un tast de productes i de vins d’Alacant

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Amb el nom “Experiències amb gust”, la Regidoria de Comerç i l’Associació de Comerciants del Mercat volen atraure un públic més jove amb diferents propostes d’esdeveniments “gastronomicoculturals”
Esta primera experiència té un límit de 90 persones i un preu de 12 euros per persona

La Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Petrer i l’Associació de Comerciants del Mercat de La Frontera han unit forces per a, amb propostes de diferents i nous esdeveniments “gastronmicoculturals” al llarg de l’any, atraure un públic més jove, persones que habitualment no utilitzen el mercat per a realitzar les seues compres i, al mateix temps, posar en valor el Mercat de la Frontera i els diferents llocs que allí venen els seus productes.

Sota el nom “Experiències amb gust”, la primera activitat programada, “Sabor d’amor”, amb motiu de la celebració de Sant Valentí, serà dijous que ve 15 de febrer. De 21.00 a 22.30 el Mercat de la Frontera obrirà per primera vegada les portes al públic en horari nocturn per a acollir el primer esdeveniment “gastronomicocultural”. Es tracta d’un tast de productes de diversos llocs del mercat, acompanyat amb vins de la DOP (Denominació d’Origen Protegit Alacant) i acompanyada de música en directe i altres microactuacions.

Aída Tortosa, regidora de Comerç, ha subratllat que amb esta iniciativa “volem donar-li un caràcter especial i també proximitat a esta joia que tenim hui dia a Petrer”, referint-se al mercat. La intenció de la regidoria és “donar-li un aire de modernitat i aprofitar este lloc com un espai multiservici, no sols per a activitats comercials”.

Per la seua banda, José Escolano, en nom de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Frontera, ha ressaltat “la il·lusió que ens va generar Aída quan ens va presentar esta proposta”, afirmant que amb estes “Experiències amb gust” se li donarà “ un àmbit nou al mercat, després de 35 anys d’història”. Escolano ha destacat l’enorme implicació i il·lusió dels comerciants i ha indicat que “volem mostrar-los el nostre producte de proximitat, molts d’ells productes 0”. La regidora ha posat l’accent que per a esta primera “Experiència amb gust”, “Sabor d’amor”, és un esdeveniment privat per al qual s’han oferit 90 places amb un preu de 12 euros per persona.

La ruta guiada pel mercat tindrà lloc des de les 21.00 a les 22.30 aproximadament, una ruta en la qual, en tres grups de 30 persones, acompanyats cadascun d’un sommelier, els participants podran tastar diferents especialitats que oferixen els comerciants del mercat, maridades amb vins de la Denominació d’Origen Vins d’Alacant, als qui la regidora ha agraït la seua col·laboració.

Durant el transcurs de l’activitat, “el sommelier anirà explicant el vi que es tasta i cada comerciant exposarà la seua especialitat i parlarà del seu treball diari en el mercat”. A més, “la ruta estarà amenitzada per música en directe, decoració, actuacions, màgia, globoflèxia, per donar-li l’aire de Sant Valentí”, ha precisat la regidora.

A la finalització de les rutes dels tres grups, les persones assistents es reuniran en la zona d’eixida, on hi haurà fondues de xocolate amb fruites i dolços per a prendre com a guinda del pastís. A més, este moment dolç de la ruta estarà acompanyat per un ball de bachata. La regidora ha avançat que, si este primer esdeveniment funciona bé, la idea és fer el següent en 2-3 mesos, amb la idea de fer entre 4-6 esdeveniments a l’any.

INSCRIPCIÓ EN L’ACTIVITAT

Les persones interessades poden inscriure-s’hi, a partir del dissabte 10 de febrer i fins al mateix dijous 15 (sempre que abans no s’hagen cobert les 90 places disponibles) a través del web: https://petrer.portaldelcomerciante.com/ (també QR en la publicitat promocional de l’esdeveniment). Entrant en la notícia sobre l’esdeveniment, tindran accés a la plataforma de compra d’entrades https://entradas360.com/ , on podran reservar la seua plaça i comprar l’entrada. El preu de l’activitat és de 12 euros per persona.