El compositor local David Valera musicalitza la rondalla “El Jugador de Petrer”, d’Enric Valor

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Un total de 25 músics estrenaran esta obra musical dissabte en el teatre Cervantes

La rondalla “El Jugador de Petrer”, de l’escriptor de Castalla Enric Valor, ha sigut musicalitzada pel compositor, músic i director petrerí David Valera, més de cinquanta anys després de ser publicada.

El Teatre Cervantes acull este dissabte, a les 19.30 hores, l’estrena d’esta obra musical que acompanyarà la narració a càrrec de l’actor local Luis Abad. Una iniciativa de la coordinadora de la XXIII Trobada d’Escoles en Valencià que estava previst celebrar-la a l’abril del passat any a Petrer i que es va suspendre per la pandèmia sanitària.

Tal com ha explicat M. Salut Maestre, de la coordinadora de la Trobada d’Escoles, hi haurà un acte previ este dijous a les set i mitja de la vesprada al carrer Major, on s’ambienta l’obra de Valor, a càrrec del professor universitari Vicent Brotons, un dels majors experts en l’obra de l’escriptor de Castalla.

El jove compositor petrerí que ha musicalitzat esta peça que serà interpretada per primera vegada en públic el dissabte i que compta amb el suport i patrocini de l’Ajuntament de Petrer, dirigirà una agrupació creada, exclusivament, per a eixe fi i de la qual formen part 25 músics.

Sota la direcció de David Valera, sis dolçaines, 12 instruments de metall, entre estos, tromba, trombó i fagot, uns altres de percussió, inclòs el tabal, i una tarota. A més, el compositor ha volgut fer l’ullet a una de les tradicions de la nostra localitat, dedicant un dels set moviments d’esta obra a les “Carasses”.

Valera ha comentat que “es tracta d’una composició de música fantàstica”, en la qual s’ha estat treballant durant nou mesos i de la qual ha sorgit un CD que ha sigut gravat amb músics de diversos punts de la Comunitat Valenciana, en les dependències de l’Escola de Música Tradicional El Terròs, la colla de Petrer que ha sigut una “part fonamental”, tal com ha indicat el mateix compositor i l’equip organitzador.

L’obra musical compta amb el patrocini d’Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua, Ajuntament de Petrer, a través de les regidories d’Educació, Cultura i Turisme, i de la Diputació d’Alacant i amb la col·laboració d’entitats com l’Obra Social de Caixapetrer, Universitat d’Alacant, IRCO i Grup Fotogràfic de Petrer.

La Regidoria de Turisme s’ha sumat al projecte, a través de “Teixint Petrer”, amb la confecció de quatre tapissos de punt de ganxo, al·legòrics a la rondalla i a Enric Valor, que ja estan exposats en alguns dels balcons del carrer Major.

WordPress Video Lightbox Plugin