Estarà obert d’11 a 14 i a les 13 hores hi ha programat un concert de guitarra clàssica

Este diumenge 5 de desembre, primer diumenge del mes, a partir de les 11.00 fins a les 14.00, el castell de Petrer obri les portes per a complir amb la tradició de pujar a la fortalesa per a commemorar el dia de Santa Bàrbara, un costum que es remunta, almenys, a principis del segle XX.

La tradició, que es va interrompre en la dècada dels setanta quan van començar les obres de rehabilitació de la fortalesa, va ser recuperada per l’Ajuntament de Petrer fa 6 anys. Fa dècades la tradició consistia a pujar al castell per a deixar en les muralles la marca de la visita que generava un grafiti personal en les parets de la torre, del calabós o de la sala noble del castell. Hui, per qüestions evidents de conservació del patrimoni, els visitants també poden deixar una marca de la seua visita, però en un llenç de paper de grans dimensions que quedarà exposat a la sala noble durant la resta de l’any.

Enguany, des de les 11 fins a les 13, els visitants podran visitar el castell i plasmar els seus noms o desitjos per a l’any 2022 en el llenç de paper. De 13 a 14, a la sala noble del castell, tindrà lloc el concert de guitarra clàssica “MELANCÒLICA”, interpretat per Pepe Payá, amb la col·laboració de Marina Payá.

Les visites i el concert són gratuïts i l’entrada, lliure, fins a completar aforament.