El Campus dels estudiants acollirà la 6a edició de la Fira d’Orientació Educativa i Laboral “Orienta’t”

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La fira se celebrarà en la seua nova seu en la nova ubicació del 21 al 23 de març amb l’objectiu de guiar els jóvens de Petrer en el seu futur educatiu i professional

Des del dimarts 21 al dijous 23 de març, la Regidoria d’Educació ha programat la sisena edició de la Fira d’Orientació Educativa i Laboral “Orienta’t”, que enguany té com a principal novetat el canvi d’escenari, ja que es trasllada al Campus, seu de la Comparsa d’Estudiants.

Hem decidit canviar d’espai perquè el Forn Cultural se’ns quedava xicotet per a albergar a totes les entitats que estan interessades a participar en la fira i el nostre objectiu és comptar amb el major nombre d’estands perquè els nostres jóvens tinguen a la seua disposició un ampli ventall d’oportunitats per a decidir el seu futur educatiu o professional”, ha precisat la regidora d’Educació, Sabina Sendra, que ha aprofitat per a agrair a la Comparsa d’Estudiants la cessió de l’espai.

En esta edició, la fira comptarà amb un major nombre d’estands informatius que en anteriors edicions, concretament hi haurà 25 punts informatius d’estudis universitaris com la Universitat d’Alacant, la Universitat Miguel Hernández, la Universitat Politècnica de València (amb el seu campus d’Alcoi), la Universitat Catòlica de Múrcia; i Universitat Europea de València; d’ensenyaments mitjans com el Centre Integrat Públic de Formació Professional Valle de Elda, IES La Melva, IES La Torreta, IES Monastil, IES Azorín, IES Paco Mollá, IES La Canal, a més de centres d’altres municipis com IES Vinalopó de Novelda, IES Cap de l’Aljub de Santa Pola, i algun altre centre de Formació Professional de caràcter privat.

També hi haurà punts informatius de centres amb altres ensenyaments com l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Alcoi, l’Escola Superior d’Art i Tecnologia de València i Airco-Auxiliares de Vuelo. I altres estands que donen a conéixer professions de cossos de seguretat de l’Estat, com la Policia Nacional, o la professió militar, amb la Defensa Marítima. 

Hi haurà un estand de l’oficina de Petrer del Servei de Labora de la Generalitat Valenciana i també de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Petrer. L’Escola Oficial d’Idiomes, per primera vegada, també estarà present en la fira.

Durant els tres dies que dura la fira, la regidoria ha previst que passaran entorn de 1.100 visitants, principalment alumnes de 4t de l’ESO, batxiller i cicles formatius de formació professional bàsica dels instituts de Petrer, però també públic en general.

Segons ha explicat Mati Guerrero, psicopedagoga de la regidoria, a més dels punts informatius, la fira s’enriquix amb tallers i xarrades, exhibicions i un equip d’orientació que atendrà els estudiants que ho necessiten durant els tres dies de l’esdeveniment. Les xarrades i tallers tindran lloc a les aules de les Escoles Graduades Nacionals, als Jardins Alcalde Vicente Maestre. 

Per a estes xarrades, segons ha explicat la tècnica d’educació, els alumnes interessats han d’inscriure’s prèviament, i ho poderan fer en la mateixa Regidoria d’Educació, a través del telèfon: 965370099; o per correu electrònic, educacion.oficina@petrer.es, indicant nom, cognoms, telèfon, correu electrònic, centre educatiu, curs i títol de la xarrada/taller d’interés.  

La fira també està oberta al públic en general tots els dies; el dimarts 21 de març, amb horari de 9.00 a 14.30; el dimecres 22, de 8.30 a 14.00 i de 16.30 a 18.30; i, l’últim dia, dijous 23, de 08.00 a 14.30.

PROGRAMA DE XARRADES I TALLERS

(En les Escoles Graduades Nacionals – c/ Leopoldo Pardines, núm. 1)

Dimarts 21 de març

10.00-11.00

Xarrada “Forma d’accés a l’Escala de Tropa i Marineria, Escala de Suboficials i Oficials, i accés a l’Escala d’Oficials de Sanitat Especialitat Medicina”

11.30-12.30

Xarrada “L’accés a cicles formatius de grau bàsic i grau mitjà: requisits i formes d’accés. L’oferta formativa del CIPFP Valle d’Elda”

(Dirigida a alumnat de secundària que des de 2n de l’ESO tinga dificultats per a titular-se i 4t ESO titulat)

Dimecres 22 de març

9.00- 9.15

Xarrada “Auxiliar de vol- Airco Simcrew Training”

10.30-11.00

Xarrada “La Universitat d’Alacant: Estudis, Recursos i Serveis”

(dirigida especialment a l’alumnat de 1r i 2n de Batxillerat)

11.30-12.30

Xarrada “L’accés a la professió policial a Espanya”

12.30

Xarrada “Aprendre un idioma en l’EOI”

13.00

Xarrada “Servei Labora d’Ocupació i Formació”

11.30-13.00

Taller de “Relaxació muscular, calma mental: tècniques de ioga i mindfulness per a l’estudi”

(Dirigit a estudiants de qualsevol nivell educatiu, ESO, Batxillerat, cicles d’FP, Universitat, opositors, i en general, qualsevol persona que desitja aprendre tècniques específiques posturals per a facilitar l’estudi)

16.00-17.30 

Taller de “Relaxació muscular, calma mental: tècniques de ioga i mindfulness per a l’estudi”

17.00-17.15

Xarrada “Auxiliar de vol- Airco Simcrew Training”

Dijous 23 de març

10.00-11.00

Xarrada “L’accés a cicles formatius de grau superior: un altre itinerari per a la Universitat. L’oferta formativa del CIPFP Valle d’Elda”

(Dirigida a alumnat de 2n Batxillerat vaja a titular-se o no)

11.30-12.30

Taller “L’oferta formativa de cicles en IES La Torreta d’Elda”.