La regidoria està treballant en dos línies d’actuació: activitats acadèmiques i activitats de caràcter lúdico-educatiu

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Petrer ha rebut, de mans de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, una subvenció per import de 47.337,69 euros per a la realització d’activitats extraescolars, complementàries, culturals i esportives durant el curs escolar 2021-2022.

La regidora d’Educació, Sabina Sendra, ha explicat que “des de la regidoria treballem en dos línies d’actuació, una línia d’activitats de caràcter acadèmic i una altra d’activitats lúdico-educatives”, dirigides a població escolar de 3 a 18 anys de tots els centres educatius del municipi.

L’edil ha precisat que algunes activitats ja es duen a terme durant el primer trimestre del curs i, de cara als pròxims trimestres, “ja estem programant diverses activitats sobre la base d’una reunió mantinguda amb els equips directius en la qual ens van traslladar els interessos de l’alumnat”.

En la línia d’actuació acadèmica, durant el primer trimestre s’han realitzat els tallers de tècniques d’estudi, en els quals han participat 70 alumnes. També s’han realitzat classes de suport i reforç educatiu per a “alumnat proposat pels mateixos equips directius dels centres tenint en compte que siguen persones amb necessitats i que, en molts casos no poden pagar-se unes classes particulars”, ha precisat la regidora. En eixe sentit, Sendra ha subratllat l’objectiu de la nostra ciutat, com a integrant de la Xarxa de Ciutats Educadores, “és no deixar cap alumne arrere”.

Quant a la línia d’activitats lúdico-educatives, en el primer trimestre ja s’ha posat en marxa un taller de teatre-teràpia en tots els centres educatius “en el qual, mitjançant dinàmiques de teatre, es treballen les emocions com l’empatia, el respecte…”, segons Sendra. També un taller de ioga per als més xicotets.

Les activitats previstes per als pròxims trimestres són un taller d’iniciació als escacs; les quedades mediambientals per a alumnat adolescent, després de l’èxit de la primera edició, i un taller de còmic. A més, la campanya d’animació lectora, de la mà de Creu Roja, es vincularà amb el reciclatge i els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).

WordPress Video Lightbox Plugin