El diumenge 24 de novembre, el Museu Dámaso Navarro, en col·laboració amb ArtenBitrir, ha organitzat una nova ruta cultural per a recórrer i conéixer els grafitis urbans del centre històric.

A partir de les 11 del matí, des de la plaça de Baix, donarà començament aquesta primera edició en la qual es visitaran i explicaran diversos dels grafitis realitzats en el centre històric de Petrer per artistes vinculats a ArtenBitrir, “creant un vertader art urbà a l’abast de tots i que també forma part del nostre patrimoni”, segons ha destacat el director del Museu Dámaso Navarro, Fernando Tendero.

Aquesta iniciativa va partir de Lola Vidal Verdú, estudiant del Grau d’Humanitats de la Universitat d’Alacant, després del seu període de pràctiques en el Museu Dámaso Navarro. Vidal, que havia fet un treball centrat en l’art urbà de Petrer en el qual posava en relleu els “espectaculars” grafitis realitzats com a part de la Trobada d’artistes de carrer ArtenBitrir, va suggerir a la regidoria de Cultura i Patrimoni la possibilitat d’organitzar una ruta pels més emblemàtics del centre històric.

Serà la mateixa Vidal l’encarregada de guiar i oferir explicacions dels diferents grafitis durant la ruta, qui ha subratllat “el potencial artístic, cultural i turístic” dels grafitis de Petrer.

La ruta està oberta a tots els públics i no requereix inscripció prèvia.

WordPress Video Lightbox Plugin