Els centres de salut estan detectant poca afluència a la campanya de vacunació iniciada fa dos setmanes

El Centre de Salut Petrer I fa una crida a les persones majors de 70 anys perquè agafen cita per a vacunar-se contra la grip i de la tercera dosi de la Covid-19, esta última sempre que hagen passat més de sis mesos des que van rebre la segona dosi. Una crida, tal com ha explicat la coordinadora d’infermeria del centre, M. José Flores, que ve motivat perquè “estem veient que, a diferència d’altres anys, les persones no estan venint de manera massiva a vacunar-se”, i ha recordat que “és molt important perquè amb el canvi de temps i l’arribada del fred apareixen els problemes respiratoris i com més sana estiga la població, millor per a tots”. Esta poca assistència d’usuaris és una cosa generalitzada ja que també la patixen en el Centre de Salut Petrer II.

Flores també ha recordat que els majors de 70 anys necessiten una tercera dosi contra la Covid “pel seu sistema immunitari” i ha recalcat que “és important que li la posen com més prompte millor”. De moment la vacunació només s’ha obert als majors d’eixa edat, i a partir del 15 de novembre es baixarà el rang d’edat, i els menors de 70 anys només rebran la vacuna de la grip.

Flores ha indicat que, a diferència de la campanya de vacunació massiva de la Covid, en este cas i com en anys anteriors no s’envia cap SMS amb la citació. Les persones ho han de gestionar cridant al seu centre de salut, de manera presencial o a través de l’aplicació per als telèfons mòbils en els quals poden triar vacuna de la grip noomés o grip més bovina de la Covid, en el cas dels majors de 70 anys.

La coordinadora d’infermeria també ha dit que “no hi ha cap problema” per solapar la vacuna de la grip i de la Covid, i ha emfatitzat que “com més prompte millor es vacunen millor perquè ja estem detectant problemes respiratoris i millor no col·lapsar els serveis sanitaris”.