L’Ajuntament invertirà 268.000 €, i altres 200.000 la Conselleria per a condicionar la zona, la seua tanca, la construcció de pistes esportives i la connexió dels servicis d’aigua i llum per a instal·lar aules prefabricades d’última generació.

La inversió realitzada tindrà altres usos posteriorment, una vegada els alumnes tornen a l’Azorín quan finalitzen les obres, en dos anys aproximadament.

L’Ajuntament de Petrer condicionarà el solar municipal situat en la zona d’Els Plàtans, prop de l’avinguda de Salinetes, per a reubicar als alumnes i professors de l’Azorín durant els dos anys aproximadament que duraran les obres del centre.

L’edil d’Urbanisme, Fernando Portillo, ha recordat que, després dels informes de patologia de l’edifici històric de l’IES Azorín, els tècnics van indicar que havia de derrocar-se i construir un edifici de nova planta que connecte amb les obres del nou edifici construït en els últims anys.

En aquesta situació és impossible que l’obra es realitze en dues fases com estava inicialment previst pel que “hem buscat la millor solució possible, per a acollir als alumnes temporalment i que, al mateix temps, la inversió que ara realitzarem tinga després altres usos”, ha indicat Portillo. L’Ajuntament aprovarà una modificació de crèdit per a dotar una nova partida pressupostària amb 268.000 euros per al condicionament del solar, mentre que la Conselleria posarà altres 200.000 euros.

“És una important inversió perquè dotarem aquest espai de pistes esportives, s’han de portar connexions d’aigua i llum, i la tanca perimetral de la zona, entre altres, per a instal·lar aules prefabricades d’última generació durant els dos cursos lectius que duraran les obres”, ha indicat l’edil.

La previsió és que les obres de condicionament del solar comencen al setembre i el trasllat es puga fer per Nadal aprofitant les vacaciones dels escolares.

La inversió que es realitzarà tindrà un ús posterior. A les dues pistes esportives se les donarà ús com a pistes urbanes obertes als veïns, mentre que la resta del solar que ara albergarà les aules prefabricades podria convertir-se en un aparcament per a camions, un servici demandat per molts d’aquests professionals el que permetrà descongestionar alguns carrers i avingudes que ara s’utilitzen per a això.

Portillo ha conclòs assenyalant que “estem davant una solució transitòria però necessària i que culminarà amb la construcció de l’institut més modern de la zona, donant continuïtat així al primer centre de batxillerat que es va instal·lar en tota la comarca i que fa un parell d’anys va complir mig segle de vida”.