Comencen les obres de reurbanització de Luvi que permetrà desenvolupar aquesta zona per a cent noves vivendes, zones verdes i comerç d’alimentació

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Les obres las executa una empresa per mitjà de la iniciativa privada amb un pressupost de 2 milions d’euros

Des de fa uns dies les màquines han entrat per a esbrossar el solar de Luvi i divendres passat es van signar les actes d’ocupació de les diferents parcel·les amb els propietaris i per tant “el desenvolupament d’aquesta zona tan esperada és ja imparable”, ha remarcat el regidor d’Urbanisme, Fernando Portillo, que ha informat en roda de premsa dels avanços en aquesta zona de la població. De fet, la previsió de l’empresa que urbanitzarà la zona, Elit Aliquam, SLO, és que els treballs de construcció de vials i totes les infraestructures estiguen acabats per a final d’any. El projecte té un pressupost superior als dos milions d’euros i permetrà la construcció de cent noves vivendes en la zona, a més de comptar amb 15.000 metres quadrats de sòl edificable, 3.696 metres quadrats per a equipament públic, 1.800 metres quadrats en vials i 9.200 metres quadrats de zones verdes.

La intervenció en la zona suposa la recuperació d’un espai emblemàtic de la ciutat que va estar ocupat per la fàbrica de calçat més important del municipi. Està previst que el dia 25 s’aprove definitivament la reparcel·lació. 

Portillo ha indicat que això “posa la guinda a una legislatura en la qual l’àrea d’Urbanisme ha executat o estan en procés d’execució projectes per un import de 10 milions d’euros”. L’edil ha recordat que aquest mandat va començar amb el conveni que ha permés construir un nou tram del bulevard de l’avinguda Felip V;  el nou polígon industrial de la Pedrera, que ja té tots els informes favorables; el pla de reactivació de la zona centre participat amb la Universitat d’Alacant, el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que està a punt d’acabar-se; s’han gestionat 34 ajudes per a l’adquisició i reforma de vivendes per a recuperar població en el barri antic i 2,4 milions del pla barri a través de fons europeus. 

El gran objectiu era que Petrer continuara avançant i és una cosa que amb tots aquests projectes ho hem aconseguit”, ha remarcat Portillo.