Comença el voluntariat ambiental per a la prevenció d’incendis forestals a Petrer

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Queden places lliures per als torns del 16 al 20 i del 23 al 27 d’agost

Esta setmana ha començat el voluntariat ambiental que cada mes d’agost, des de fa ja 25 anys, posa en marxa la Regidoria de Medi Ambient amb la finalitat de previndre tot tipus d’incendis forestals en el terme municipal de Petrer i generar consciència mediambiental entre els participants.

Es tracta d’un voluntariat obert als veïns i les veïnes majors de 16 anys a través del qual es reforcen les labors de vigilància del paratge natural de Petrer, ampliant-lo a poblacions limítrofes: Castalla, Saix i Agost, incloses en el Paisatge Protegit Serra del Maigmó i Serra del Sit.

El programa, que es va iniciar dilluns passat 2 d’agost, es durà a terme fins al 27 d’agost, en torns setmanals i en grups de 10 persones per setmana, complint tots els protocols de seguretat determinats per les autoritats sanitàries respecte al Covid 19. Actualment, queden places lliures per a la setmana del 16 al 20 d’agost (3r torn) i per a la del 23 al 27 (4t torn).

Al matí, en horari de 8 a 14 hores, els participants exercixen labors de vigilància. A la vesprada, després del menjar i un xicotet temps de descans, és el moment de les activitats complementàries com senderisme per zones de rambla, tallers d’identificació de fauna, visites a jaciments de fòssils, etc.

El regidor de l’àrea, Fernando Díaz, ha tornat a reiterar el seu agraïment a “totes les persones que, de manera voluntària, decidixen dedicar part del seu temps estiuenc a cuidar del nostre medi ambient”.

Les persones interessades a participar en algun dels torns en els quals encara queden places poden inscriure’s a través del correu electrònic planeta.caracol@hotmail.com, o obtindre més detalls en els telèfons 966 311 473 o 661 150 579.