Alejandro Ruiz, regidor de Festes, pregonarà les Festes de la Santa Cruz 2024

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Enguany l’acte del pregó es portarà a terme el 20 d’abril per apropar-lo a la celebració de les mateixes festes

Alejandro Ruiz, actual regidor de Festes de l’Ajuntament de Petrer, serà l’encarregat de pregonar les Festes de la Santa Cruz de 2024 el pròxim 20 d’abril, tal com anunciat este matí el president de la Comissió, Gaspar Barrachina, acompanyat per l’alcaldessa de Petrer i el recentment anunciat pregoner, “Crec que el més jove de la història de les festes que hi ha hagut a Petrer”, ha subratllat el president.

A més de fer un breu repàs al currículum vital i professional del pregoner, Barrachina ha dit que “volem fer unes festes més grans i participatives i unes festes de tots i per a tots i creiem que triant a Alejandro obrirem molt més la festa a la gent jove”. També ha apuntat el seu propòsit de “fer unes festes més lliures, obertes a tots el món, que no hi haja etiquetes i que tothom siga benvingut”.

El president de la Comissió li ha demanat a Alejandro que “no et limites a pregonar les festes el dia del pregó, sinó que comences des d’ara mateix a cada moment que visques i en cada lloc que visites”.

Per la seua banda, el recentment anunciat pregoner, Alejandro Ruiz, ha iniciat la seua intervenció amb estes paraules: “Pregoner, que fort sona eixa paraula”, per a continuar mostrant el seu agraïment a la Comissió de les Festes pel seu nomenament. Encara que ha reconegut que “per a mi va ser un xoc quan Gaspar em va entregar la carta”, també ha dit que “ho vaig tindre clar després de parlar amb la meua família i els meus amics perquè, al final, depositar en mi la confiança i el compromís de pregonar unes festes que formen part de la història i la tradició de Petrer a mi m’enorgullix com a veí de Petrer i com a jove”. En eixe sentit, ha posat en valor el fet que se li done veu a la gent jove i se la faça partícip.

Alejandro ha conclòs mostrant la seua intenció de “fer un pregó el més obert, participatiu i lliure possible perquè qui l’escolte sàpia que estem pregonant les Festes de la Santa Cruz, però també estem pregonant la vida”.

L’última a intervindre, l’alcaldessa de Petrer, ha mostrat la seua alegria per l’elecció d’Alejandro com a pregoner, i ha indicat que “la Santa Cruz mai deixa de sorprendre’ns nomenament rere nomenament”. També ha dit que, amb esta elecció, “poseu de manifest que donar-li veu a la gent jove és el més important en la vida, ja que l’opinió de les persones més jóvens és fonamental, ja que representen el futur”.

En eixe exalçament de la joventut, l’alcaldessa ha posat com a exemple, precisament, els seus dos acompanyants de taula: Gaspar Barrachina, com a president de la Comissió de Festes de la Santa Cruz, i el mateix regidor, “regidor més jove de la corporació”, ja que “la joventut no està renyida amb assumir responsabilitats en la vida i el compromís”.

La primera autoritat ha mostrat la seua plena confiança en el pregó d’Alejandro, i ha apuntat que ell que “és un gran orador i ho demostra cada vegada que es posa davant d’un micròfon”.

NOVETAT DATA PREGÓ

Gaspar Barrachina, president de la Comissió de Festes de la Santa Cruz, ha avançat que enguany el pregó de festes tindrà lloc el mes d’abril, concretament el dia 20. “En els últims anys, si les festes eren al maig, el pregó es realitzava a principis de març. Hem vist que no tenia cap sentit realitzar un pregó de festes dos mesos abans, quan un pregó ha de ser l’avantsala de tot el que s’esdevé darrere. Hem decidit fer el pregó el 20 d’abril, dues setmanes abans de les festes de la Santa Cruz”.