Suposarà una revitalització per a la zona centre de Petrer i les obres podrien començar en el segon trimestre de l’any

El Pla Parcial UZI-5 “Els Pins”, que recull el solar de l’antiga fàbrica de Luvi, suposarà una inversió de 2,7 milions d’euros que es destinarà a connectar i revitalitzar el centre històric de Petrer. L’empresa inversora alacantina que ha desenvolupat el Pla Parcial, Leucanto Promociones Nazareth, S.L.O., ha sigut l’encarregada de fer públic el cost i el pla de la inversió, després que es publicara en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el passat 28 de desembre.

El regidor d’Urbanisme, Fernando Portillo, ha informat que el promotor ha fet públic el pla dels 26.000 m² edificables, on 9.000 són per a zona verda, 8.000 per a residencial, 5.900 per a un terciari i 4.000 de sòl públic per a emprendre en projectes municipals.

Eixe pla i el cost de la inversió de 2,7 milions d’euros, que fa públic el promotor, s’invertiran a connectar i donar un bon accés a Petrer en una zona que a més servix per a compensar la revitalització del municipi millorant les connexions amb el centre històric, la part de l’Ajuntament, i afavorint l’augment de població tan necessària en esta zona”, ha indicat Portillo, que ha afegit que “al final de l’any passat van venir tots els informes favorables i es va aprovar l’informe d’impacte ambiental, que era el primer pas per a poder iniciar este tràmit que requerix la posada en marxa del Pla Parcial”.

L’edil també ha explicat que el promotor ja va presentar tota la documentació el mes de desembre passat i que el dia 28 de desembre va eixir publicada en el DOGV. Per tant, es troba en estos moments en exposició pública durant 45 dies hàbils, per la qual cosa a mitjan mes de març el pla començarà a vore la llum. En este sentit, es preveu que estiga en funcionament abans que finalitze el present any o a principis del 2023.

La fàbrica de Luvi va ser un símbol de l’època de major esplendor de la fabricació de calçat a la ciutat. Va tancar les portes l’any 1986 i va ser demolida completament al maig de 2012. Encara que des de llavors s’havien intentat impulsar projectes urbanístics en esta gran zona, cap ha vist la llum fins ara.