Unes filtracions detectades en el clavegueram de Gabriel Payà, obliguen l’Ajuntament a actuar d’emergència per a assegurar el ferm de la calçada

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Els treballs començaran dilluns que ve i afectaran la circulació de vehicles en un punt molt transitat.

Unes filtracions detectades en un tram de clavegueram en el cèntric carrer Gabriel Payà han obligat l’Ajuntament a activar la maquinària administrativa amb caràcter d’emergència per a resoldre un “greu problema”, segons indiquen els tècnics municipals. Un problema originat per la deterioració de la xarxa que, de persistir, podria posar en risc el ferm de la calçada.

Els treballs s’han adjudicat amb caràcter extraordinari mitjançant un decret d’Alcaldia, per un import que ronda els 20.000 €, i consistiran en la reparació del pou de clavegueram que hi ha a l’altura del número 5 del carrer Gabriel Payà, a l’altura de la confluència amb el carrer Luis Chorro, i la substitució del tram de conducció que connecta aquest pou amb un altre que hi ha carrer a dalt, en la zona on es bifurca la via.

A més dels problemes de filtracions que estan afectant l’estabilitat del terreny, existeix també una qüestió de salubritat en tractar-se d’aigües residuals, que l’Ajuntament vol atallar de manera immediata. “Els problemes s’han detectat mitjançant la revisió del clavegueram amb una càmera subterrània i els tècnics ens aconsellen actuar amb celeritat i és el que farem”, ha explicat el regidor de Servicis Generals, Fernando Díaz.

Hui s’ha firmat el decret d’Alcaldia, encara que prèviament han sigut informats tots els grups municipals a causa del caràcter d’emergència de la mesura, i la setmana que ve es convalidarà en el ple ordinari corresponent al mes de juliol.

Aquestes obres afecten també el trànsit rodat en un dels punts més transitats, ja que és la via principal per a arribar a l’Ajuntament i a altres servicis administratius i financers que tenen la seua oficina en la zona.

De fet, se suprimirà l’aparcament de vehicles en el tram afectat per aquestes mentre duren les obres, i es posarà en marxa un dispositiu especial de reordenació de trànsit per a tractar d’afectar el menys possible i establir itineraris alternatius en cas que fora necessari.

L’enllaç del carrer Gabriel Payà amb José Perseguer, que dona accés a l’Esplanada, quedarà tallat quan les obres arriben a aquest punt, i s’establirà un itinerari alternatiu a través del carrer País Valencià que estarà degudament senyalitzat.

En principi, tal com ha explicat el regidor, quedarà oberta la via però els vehicles hauran de circular amb precaució. Es té previst que durant el desenvolupament d’aquestes, llevat que ocórrega algun imprevist, la connexió de Gabriel Payà amb el Derrocat quedarà en tot moment oberta al trànsit pel que no hi haurà problemes per a arribar a l’Ajuntament i a la resta de servicis que se situen en la zona. Les possibles incidències que puguen afectar el trànsit rodat s’aniran analitzant i prenent decisions conforme es vagen produint.

Les obres tenen una duració aproximada de mes i mig encara que es realitzaran en dues fases. La primera, en la qual s’obrirà el carrer i es repararà la xarxa, i una segona en la qual es farà el reasfaltat una vegada que l’empresa a la qual s’ha adjudicat l’obra puga disposar del material necessari en estar pel mig les vacances d’estiu.