Unes festes de Moros i Cristians lliures de conductes violentes i agressions sexistes

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Igualtat, de la mà de Creu Roja, habilita, per tercer any, un Punt Violeta en el número 6 del carrer José Perseguer


L’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria d’Igualtat i de la mà de Creu Roja Petrer, aspira a celebrar unes Festes de Moros i Cristians lliures de conductes violentes i agressions sexistes.

Per a això, tal com ja es va fer en les festes de 2018 i 2019, s’habilitarà un Punt Violeta un espai segur i lliure de violències masclistes en el local que la Creu Roja té al carrer José Perseguer, número 6, amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania sobre les possibles conductes sexistes en les festes locals, informar sobre què fer en cas de presenciar una agressió sexista i, si fora necessari, facilitar a les víctimes suport i informació sobre on acudir en cas de patir una agressió i assistir-los per a derivar-les als recursos específics.

L’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, ha expressat el seu desig que “siga un punt merament de sensibilització”, i ha al·ludit al fet que això implicarà que siguen “unes festes que es desenvolupen amb total normalitat”. La primera autoritat local ha indicat que esta iniciativa va en sintonia amb les polítiques de sensibilització en contra de la violència de gènere marcades per la Subdelegació del Govern i el Govern central. En eixe sentit, s’ha referit a les pautes donades per la responsable de violència de gènere en la Junta de Seguretat celebrada, de manera telemàtica, divendres passat, en la qual “posava l’accent principalment en la implicació dels ajuntaments amb la ubicació de Punts Violetes” i la importància que “siguen visibles, accessibles i a la disposició de totes les dones que ho puguen necessitar per a sentir-se segures”.

La regidora d’Igualtat, Ana Tortosa, ha destacat que “enguany tornem a fer partícips els cuartelillos, i ha convidat a les files a convertir-se en un punt aliat per a les dones que puguen patir una situació d’abús, assetjament o se senten intimidades”.

Per la seua banda, Nuria Molina, agent d’Igualtat de la regidoria, i María Isabel Vecina, representant de Creu Roja Petrer, ha oferit els detalls del Punt Violeta.

Núria ha explicat que es compta amb un equip integrat per una psicòloga col·legiada, una integradora social, una promotora d’Igualtat, una treballadora social i personal voluntari, que “portaran un jupetí identificatiu de color violeta amb el símbol del Punt Violeta a l’esquena perquè siga fàcilment recognoscible”.

Quant als horaris del Punt Violeta, María Isabel ha detallat que estarà obert el dijous 12 de maig de 19.00 a 03.00 h; el divendres 13 de maig de 19.00 a 03.00; el dissabte 14 de maig de 16.30 a 21.00 h i de 23.30 a 03.00 h; i el diumenge 15 de maig de 12.00 a 15.00 h i de 23.30 a 03.00 h.