El ple aprovarà aquest dijous el nomenament d’Instructor del procediment, i s’obrirà fins al 18 de març el termini per a les adhesions d’institucions, col·lectius i persones a títol individual.

El Consell Municipal de Cultura ha aprovat per unanimitat proposar al ple el nomenament de M.ª Carmen Rico com a Filla Predilecta de Petrer, notícia que va donar a conéixer l’alcaldessa Irene Navarro coincidint amb el 25 aniversari de la seua designació com a Cronista Oficial de la ciutat, a la fi del passat mes de novembre.

El dictamen favorable del Consell passarà ara pel ple ordinari que la Corporació municipal celebra aquest pròxim dijous a la vesprada, per a incoar l’expedient i el nomenament d’Instructor i Secretari d’aquest, càrrecs que recauran en el regidor de Cultura, Fernando Portillo i del tècnic d’aquesta regidoria, Juan Ramón García.

També s’obrirà el procés participatiu perquè institucions, col·lectius, associacions i persones en particular puguen adherir-se a aquest nomenament. Aquest procés estarà obert fins al 18 de març i l’Ajuntament habilitarà una plantilla descarregable, amb un model tipus d’adhesió, en la seua pàgina web i podrà presentar-se via administració electrònica, bé a través del registre municipal o a la mateixa regidoria de Cultura.

Una vegada acabat el procés d’adhesions i de completar l’expedient, el mes d’abril se sotmetrà el nomenament a l’aprovació del ple. Serà aleshores quan siga efectiu aquest títol que s’entregarà en un acte solemne que se celebrarà al teatre Cervantes el diumenge 14 de juny.

M.ª Carmen Rico es convertirà així en la primera dona a rebre el títol de Filla Predilecta. Fins aquest moment només s’ha entregat en tres ocasions: al militar Carlos Estévez el 1927; a l’estudiós i investigador local, que va precedir com a cronista a M.ª Carmen Rico, Hipólito Navarro l’any 1995, del qual es compliren curiosament aquest passat 26 de gener 25 anys des del seu nomenament com a Fill Predilecte; i més recentment, el 2016, al metge Antonio Payá, que va morir l’any passat.