Una mirada a les festes de Petrer de fa més de 40 anys

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El divendres 3 de maig, a les 20.00, la sala d’actes de Caixapetrer acull en primícia la projecció de les pel·lícules de festes de 1974 i 1976

La col·laboració de la Filmoteca Valenciana amb la Unió de Festejos permetrà la conservació i digitalització de tot el material audiovisual sense cost per a l’entitat festera

Divendres que ve 3 de maig, a les 20.00 hores, la sala d’actes de Caixapetrer acull la projecció en primícia de les pel·lícules de festes de 1974 i 1976.

Aquesta projecció ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la Filmoteca Valenciana, la qual depén de l’Institut Valencià de Cultura, amb la Unió de Festejos Sant Bonifaci, Màrtir de Petrer. Entre el material del fons documental de la Unió de Festejos es troben pel·lícules en format super-8 i 16mm. Fa uns mesos, la Unió de Festejos va entregar a la Filmoteca un total de 30 pel·lícules per a la seua digitalització. D’aquestes 30, les pel·lícules de 1974 i 1976 són les primeres en les quals ha treballat la Filmoteca.

Aquestes pel·lícules són l’ànima Petrer, la pel·lícula de 1974 dura deu minuts i es va gravar amb motiu de la celebració del tercer centenari de les Festes del Crist, en les quals també va participar la festa de Moros i Cristians amb una entrada i una processó de pujada de les imatges del Crist, de Sant

Bonifacio i de la Mare de Déu del Remei. La pel·lícula de 1976 té una duració d’una hora i vint minuts.

D’altra banda, la pel·lícula més antiga que es va entregar a la Filmoteca data de 1960, per la qual cosa queden moltes pel·lícules per tindre digitalitzades i disfrutar.

El vicepresident de la Unió de Festejos, ha fet una invitació a tot el poble de Petrer a participar d’aquest grandiós dia en què es recupera una part de la història de les festes.

El vicepresident ha informat que des de la Unió de Festejos també s’ha fet arribar una invitació a tots els càrrecs festers i s’entregarà a cada comparsa un USB amb el contingut de totes dues pel·lícules. S’ha destacat la importància de rescatar i mantindre la història de la festa.