Una escultura de “Petrer, cor del Vinalopó”, realitzada amb material de reciclatge, presidix des de hui el nou bulevard de l’avinguda Felip V

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’escultura, de l’artista local Chemi Galiano, és la culminació del projecte pioner d’economia social i inserció laboral impulsat per la Regidoria de Desenvolupament Econòmic junt amb la Fundació Emplea

Este matí s’ha presentat la nova escultura de “Petrer, cor del Vinalopó”, instal·lada en el nou bulevard de l’avinguda Felip V, al costat de la rotonda de l’IES La Canal.

Es tracta d’una obra realitzada per l’artista local Chemi Galiano amb materials reciclats, fruit del projecte Recoxx, un projecte d’economia social i inserció laboral impulsat per la Regidoria de Desenvolupament Econòmic al costat de la Fundació Emplea, que es va posar en marxa el mes de setembre passat i que ha permés emprar durant este temps dues persones amb diversitat funcional.

David Morcillo, regidor de Desenvolupament Econòmic, ha insistit en el concepte “d’economia circular” i, amb referència a l’escultura, ha subratllat que “esta escultura exemplifica una visió de ciutat solidària, integradora i ecologista”.

Per la seua banda, Nerea Elosegui, coordinadora de projectes de la Fundació Emplea, ha destacat que és un dels primers projectes que la Fundació realitza a la Comunitat Valenciana. Ha explicat que, d’una banda, “és un projecte que busca la sostenibilitat, podent donar-li una segona vida i donant valor a desfets i residus”; i, per una altra, “com a Fundació Emplea és molt important la part de l’ocupabilitat de diferents col·lectius vulnerables, com és en este cas dos jóvens, José i Javi, amb diversitat funcional”, que han acompanyat a Chemi en el disseny i la fabricació de les diferents escultures.

Chemi Galiano, artista de l’escultura, ha manifestat que “ha sigut molt bonic fer-ho ací a Petrer, que ha sigut la primera localitat que va creure en el projecte, a través de Petreremprende”.

L’artista ha explicat que el material amb el qual s’ha fet l’escultura procedix del magatzem de Serveis Generals de l’Ajuntament, d’obra pública i de batudes realitzades en l’entorn, i ha afegit que “hi ha hagut molta creativitat, molt d’esforç i molta col·laboració”.

A més d’esta escultura final del projecte, durant el procés també s’han creat altres productes amb materials reciclats com a contenidors per a promoure el reciclatge de les llandes, que, amb la col·laboració de l’empresa ACTECO, han permés utilitzar les llandes per a fabricar panells. Així mateix, s’han fabricat uns panells expositius mòbils que l’Ajuntament de Petrer utilitzarà per a portar exposicions a diferents punts exteriors de la ciutat.

PROJECTE RECOXX

Recoxx és una iniciativa promoguda per Fundació Empra que pretén recollir residus produïts per tant empreses com ciutadans per a després transformar-los en mobiliari de disseny, creant productes de valor i útils en el mercat.