Un projecte de macroalgues, un altre de calcer sostenible i un de polseras contra la violència s’emporten els tres premis restants

Antonio Fenoll Candela, Álvaro Valdés Penalva i Marta Fernández, impulsors del projecte Freeshakes per al desenvolupament de productes per a intolerants a la fructosa, s’han emportat el primer premi Petreremprende 2021.

En el podi de guanyadors de la 6a edició de la llançadora de projectes empresarials impulsada per l’Ajuntament de Petrer han estat acompanyats, amb el segon premi, per Guillermo del Barco Aldaz, Yago Sierras Peral, Silvia Antón Sempere i Alejandro Simón Marhuenda, creadors de Mediterranean Algae, projecte per a la producció i comercialització de macroalgues del Mediterrani en terra.

El tercer premi ha sigut per a LAÜD Recycled, de María Oneida Román, que aposta per un calçat sostenible basat en un disseny d’estil sneaker, modern i versàtil.

I el premi especial “Igualtat”, per al projecte que fomente la diversitat i la igualtat de gènere, ha recaigut en Bimbi, de Laura Sempere Agulló, una iniciativa que oferix polseres de geolocalització i gravació independent per a fer front als nombrosos casos de violència.

L’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, encarregada de tancar l’acte, ha tingut paraules de felicitació per als guanyadors i d’enhorabona per a tots els participants. En el seu discurs, ha destacat que “estos premis Petreremprende són importants, sobretot, perquè signifiquen invertir en el millor que tenim: en el capital humà que està darrere de les idees, en el talent que és capaç de generar projectes nouu i, en definitiva, invertir en les persones perquè continue bategant el nostre cor emprenedor”.

Navarro també ha dit que Petrer és “una terra d’oportunitats, de gent amb talent, qualificada, i d’empreses innovadores i competitives que necessiten d’impuls per a créixer i generar riquesa i ocupació”.

Després de la gala, que ha tingut lloc en el Teatre Cervantes sota el títol “El Gran Concurs”, David Morcillo, regidor de Desenvolupament Econòmic, ha destacat el “gran nivell dels projectes participants” i s’ha referit al “notable nombre de projectes centrats en la innovació en el sector alimentari que s’han presentat a esta sisena edició de Petreremprende”.

Cal recordar que esta ha sigut l’edició amb major dotació econòmica en premis de la història del certamen, 15.000 euros, repartits de la següent forma: un primer premi al millor projecte empresarial, dotat amb 8.000 euros; un segon premi de 4.000 € i un tercer de 2.000 premis. A més, un premi “Igualtat” per al projecte que fomente la diversitat i la igualtat de gènere, dotat amb 1.000 euros.

PRIMER PREMI PETREREMPRENDE 2021

FreeShakes, d’Antonio Fenoll Candela, Álvaro Valdés Penalva i Marta Fernández.

FreeShakes és un projecte que dissenya productes per a intolerants a la fructosa, amb l’objectiu principal de millorar la qualitat de vida a través d’una gamma de productes sense fructosa, mínimament processats i fets a partir de fruites i verdures. Tot això gràcies a la tecnologia que estan desenvolupant i que pretenen patentar.

SEGON PREMI PETREREMPRENDE 2021

Mediterranean Algae de Guillermo del Barco Aldaz, Yago Sierras Peral, Silvia Antón Sempere i Alejandro Simón Marhuenda.

Un projecte per a la producció i comercialització de macroalgues del Mediterrani en terra. Naix per a posar en valor els recursos marins de les nostres costes amb la finalitat de crear un espai on professionals de l’aqüicultura donen solució a la “sobrepoblació i indústria alimentària insostenible”, “pèrdua de biodiversitat al Mediterrani” i “acceleració del canvi climàtic i contaminació de les aigües”.

El projecte consistix en la posada en marxa d’un cultiu mitjançant tancs basat en sistemes de recirculació en terra signa d’algues autòctones de la mar Mediterrània prèviament detectades i identificades.

TERCER PREMI PETREREMPRENDE 2021

LAÜD Recycled, de María Oneida Román Carbonell

Calçat sostenible basat en un disseny d’estil sneaker, modern i versàtil, que atorga atemporalitat, un tipus de sabatilla que sempre està a l’última. Així és el projecte LAÜD Recycled, basat en els valors d’economia circular, la transparència i l’economia local.

PREMI ESPECIAL IGUALTAT PETREREMPRENDE 2021

BIMBI, de Laura Sempere Agulló

Per a fer front als nombrosos casos de violència BIMBI oferix polseres de geolocalització i gravació independent. Amb tan sols apretar un botó permet avisar de manera discreta els cossos de seguretat. En el web el comprador pot personalitzar-la, per aconseguir que el seu producte siga realment únic i irrecognoscible. Això evita que l’agressor reconega que és una polsera de seguretat fent que el client se senta còmode i sense por.

WordPress Video Lightbox Plugin