El dispositiu està preparat i s’extremaran les mesures per a evitar la venda i consum d’alcohol fora dels recintes.

Garantir que els concerts de música en els quals hi ha una important afluència de públic compten amb la seguretat necessària és l’objectiu de l’operatiu que s’ha dissenyat i en el qual intervindran Policia Local, Policia Nacional i Protecció Civil, a més de Creu Roja i Bombers que estaran en alerta per si es requereix la seua intervenció.

Tal com ha explicat el regidor de Seguretat, Pablo Lizán, a més de vetlar per la seguretat dels assistents, el dispositiu extremarà la vigilància per a evitar que es venga alcohol a partir de les 10 de la nit fora dels recintes on se celebren els concerts, en estar prohibit per llei. De fet, la policia autonòmica ha comunicat i recordat als establiments de venda pròxims als recintes la prohibició de vendre alcohol a partir d’aquesta hora.

Tractarem per tots els mitjans de donar seguretat i tranquil·litat a les famílies i a tots aquells que vulguen disfrutar de la música i dels espectacles que hem organitzat des de l’Ajuntament”, ha indicat l’edil.

Per als concerts on es preveu una major afluència d’assistents, el del grup Efecto Pasillo el dimarts dia 8, i la sessió disc de Los 40 Principales el dia 11, tots dos al parc 9 d’Octubre, hi haurà un ampli operatiu de Policia Local i Policia Nacional que es reforçarà amb efectius de la UPR (Unitat de Prevenció i Reacció), així com de voluntaris de Protecció Civil. En total, mig centenar d’agents per a uns concerts l’aforament dels quals s’ha limitat a 6.000 persones.

Un sistema electrònic mitjançant càmeres comptabilitzarà les entrades i eixides per a evitar que se supere la capacitat màxima. La seguretat policial estarà tant a l’interior del recinte com als voltants per a vetlar pel bon desenvolupament de l’esdeveniment.

En els concerts on s’espera una menor afluència de públic, l’aforament s’ha limitat a 2.000 persones i també es redueix el nombre d’efectius policials que participaran encara que, igualment, hi haurà presència a l’interior i exterior i s’extremarà la vigilància per a evitar la venda d’alcohol fora a partir de les deu de la nit.

Per qüestions de seguretat l’organització, com ja fera els últims anys, ha establit un accés i eixida del recinte diferents per als concerts al parc 9 d’Octubre del dia 8 i 11. L’accés serà per la porta d’entrada al parc de l’Avinguda Bassa Perico, mentre que l’eixida serà la porta que fa al passeig de l’Esplanada.

WordPress Video Lightbox Plugin