Els fets van passar dissabte a la nit i es va instruir un atestat per la comissió d’un delicte contra la Seguretat Vial pel qual haurà de comparéixer davant d’un jutge

El conductor d’un vehicle d’alta gamma va impactar dissabte a la nit contra un ciclomotor que es trobava aturat, esperant que s’encenguera el disc verd del semàfor en l’encreuament dels carrers Constitució amb Eixida del Guirnei. El conductor del ciclomotor alcançat no va resultar ferit, per la qual cosa que no es va requerir la presència dels serveis sanitaris. Quan va acudir una patrulla de la Policia Local va detectar en la persona que va provocar l’accident símptomes aparentment d’estar en una situació d’embriaguesa, com així es va constatar després de fer-li bufar en la prova d’alcoholèmia que es realitza en estos casos. Concretament, va mostrar un resultat de 0,89 MG/L d’aire expirat, quan el màxim permés per la llei és de 0,25 MG/L.

Els fets van ocórrer passades les onze de la nit, i els agents que van intervenir en este cas van instruir l’atestat corresponent per la comissió d’un delicte contra la seguretat viària. El denunciat haurà de comparéixer en un juí ràpid i s’enfrontarà a la retirada del permís de conduir d’1 a 4 anys i acompanyada a esta pot anar des d’una pena de presó de de 3 a 6 mesos, fins a una pena de multa de 6 a 12 mesos o fins i tot treballs en benefici de la comunitat de 31 a 91 dies.

L’article 379 del Codi Penal tipifica com a delicte i no falta administrativa quan la taxa d’alcohol en aire expirat és superior a 0,60 mil·ligrams per litre.

La Policia Local ha fet una crida per a conscienciar de les conseqüències assenyalant que “veiem casos d’accidents de trànsit provocats per conductors en estat d’embriaguesa o coneixem casos de conductors que són sancionats per conduir amb alts nivells d’alcohol en aire i esta és una circumstància que no sols va contra la persona que dona positiu sinó que pot fins i tot posar en risc la vida d’altres persones”.