La intervenció arqueològica que des de fa setmanes es du a terme en la plaça de Baix de Petrer continua traient a la llum nous troballes sorprenents, en este cas una columna d’època romana vinculada a Vila Petraria.

Si fa un parell de setmanes es va documentar l’existència de part d’un mosaic amb decoració vegetal i de color bicrom (blanc i negre), datat entre els segles III i principis del IV després de Crist, falta confirmar l’estudi de les restes arqueològiques, ara sorprén l’aparició de part d’una columna que està partida en dos parts, d’1,40 m d’alçària i uns 30 cm de diàmetre en total i del qual destaca una decoració arquitectònica, basada en una seriació de columnes i arcs de mig punt. Tenint en compte el farciment en el qual es va trobar, en principi, la columna es data en època baiximperial (segle IV -V d. C.), a l’espera d’obtindre dades més concretes.

Hui mateix s’ha recuperat i traslladat al Museu Dámaso Navarro per a netejar-la i estudiar-la en les pròximes setmanes, quan es podran mostrar més detalls sobre esta.

Durant el matí, l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, el regidor de Cultura, Fernando Portillo, el director del Museu Dámaso Navarro, Fernando Tendero, i diversos regidors de l’equip de govern de l’Ajuntament de Petrer han estat en tot moment seguint l’evolució de l’extracció de la columna per l’excepcional de la troballa.