Torna la tradicional Foguera de Sant Antoni el dissabte a l’ermita de Sant Bonifaci

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Un sopar d’entrepà,  el passacarrer, la foguera i una revetla popular conformen el programa
Els organitzadors animen els veïns portar trastos vells per a cremar-los com s’ha fet sempre

Aquest dissabte 10 de juny Petrer tornarà a complir amb la tradició de la “Foguera de Sant Antoni”, a partir de les 11 de la nit, des de l’esplanada de l’Ermita de Sant Bonifaci, en la qual es cremaran .

L’alcaldessa i responsable de l’àrea de FestesIrene Navarro,  ha llançat una invitació a totes les veïnes i veïns de Petrer i localitats pròximes, ja que “la foguera de Sant Antoni forma part de la nostra història i és un dels senyals d’identitat de Petrer recuperat a la fi de la dècada dels 70”.

Es tracta d’una de les tradicions que sempre s’ha celebrat. “Antigament a Petrer s’encenien diverses fogueres en diferents carrers de la població”, ha destacat Vicent Navarro, membre de l’Associació d’Amigues i Amics del Museu Dámaso Navarro (AmuDaNa) que organitza al costat de la Regidoria de Festes l’activitat, en col·laboració amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El Terròs” i l’Associació de Veïns del Barri Antic.

Vicent Navarro ha indicat que “esta foguera és testimoni de les que antigament es feien en la població” i ha recordat que “un grup de persones en els anys 70 ens vam comprometre al fet que aquesta tradició no es perdera”. 

Per la seua banda, Reme Millá, en representació de la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El Terròs”, ha detallat l’horari de les activitats previstes. La celebració arrancarà entorn de les 20.30 amb un sopar d’entrepà en la plaça de Dalt. Cap a les 22.00 donarà principi un passacarrer de la mà de la colla i “anirem al carrer Sant Antoni, on  tocarem la peça “Sant Antoni l’ermità”. El passacarrer continuarà pels carrers del centre històric en direcció a l’esplanada de l’ermita de Sant Bonifaci.

Les 11 de la nit és l’hora prevista per a donar principi al pregó, la “cremà de la foguera” i “una vegada baixen les brases”, els salts. Reme ha indicat que “ballarem al voltant de la foguera, la peça “ball de dimonis” i altres danses tradicionals”. 

Vicent Navarro ha fet una crida perquè “si algun veí té un cadira o andròmina vella que vulga cremar, el pot portar a la foguera”.