Serveis Socials ofereix un nou servei de teràpia ocupacional a domicili

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Actualment 21 persones del municipi es beneficien d’este servici

Des del mes de juny passat, la Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials oferix un nou i pioner servici de Teràpia Ocupacional a domicili, del qual es beneficien un total de 21 veïns i veïnes de Petrer.

Es tracta d’un servei que la Regidoria ha posat en marxa gràcies a una subvenció de la Diputació d’Alacant, que ha permés la contractació d’un terapeuta ocupacional que treballa en els domicilis particulars amb menors amb diversitat funcional i persones adultes dependents.

El servei té com a objectiu la promoció de la salut i el benestar a través de l’ocupació, per tal de fomentar la capacitat de les persones per a participar en les activitats de la vida diària i aconseguir el major acompliment possible. Per a això, el terapeuta ocupacional du a terme la valoració i entrenament de les necessitats individuals de cada persona usuària en totes les activitats de la seua vida diària; la intervenció terapèutica en els domicilis; l’acompanyament als cuidadors principals dels usuaris, oferint-los estratègies de cuidat; la provisió de productes de suport per a facilitar l’autonomia; l’assessorament en les activitats d’oci i temps lliure i la integració en la comunitat.

La valoració del servei per part dels usuaris i de les seues famílies és molt positiva.