A setembre s’incorporen tres noves psicòlogues i tres noves treballadores socials, i en unes quantes setmanes tres auxiliars administratius més

El pròxim un de setembre s’incorporen sis professionals que ampliaran la plantilla del departament de Serveis Socials i que permetran crear nous serveis i, d’altra banda, reforçar alguns dels ja existents per a prestar una millor atenció als veïns i veïnes de la població.

Així ho ha indicat la regidora de l’àrea, Ana Tortosa, que ha explicat que “l’atenció a les necessitats de les persones és una de les prioritats de l’equip de Govern”, subratllant el treball que desenvolupa el departament que dirigix. “Han demostrat durant molts anys que posen cor i ànima en tot el que fan i és fonamental comptar amb professionals que atenguen i estiguen a prop en els molts àmbits en els quals intervé Serveis Socials”, ha indicat Tortosa per a agrair la labor realitzada pels que exerceixen la seua labor en este departament municipal.

L’increment de personal permetrà posar en marxa el Servei d’Atenció i Seguiment per a Persones amb Malaltia Mental Greu, un servei al qual s’incorporaran una treballadora social i una psicòloga.

Este servei s’articula com un servei d’atenció a l’entorn familiar de la persona malalta i tractarà de garantir la permanència de les persones en el seu domicili i entorn social.

“Oferirem una atenció pròxima i personalitzada, evitant la institucionalització i en coordinació amb la xarxa d’atenció sanitària en salut mental”, ha indicat l’edil Ana Tortosa.

Este nou servei està dirigit a persones amb problemes de salut mental greu, amb necessitat de suport flexible i una àmplia especificitat en la intervenció rehabilitadora. Persones amb edats entre 18 i 65 anys, amb un diagnòstic de problemes de salut mental greu. “Des d’abril s’estan realitzant reunions entre el Departament de Salut Mental i els diferents centres de salut de la població, per a realitzar una coordinació adequada entre tots els serveis i que l’atenció siga el més àmplia possible”, ha subratllat l’edil, que ha matisat que “des de Serveis Socials ens centrarem en l’atenció social i de l’entorn de la persona”.

També es milloraran alguns dels serveis que ja estan en funcionament. Una de les noves psicòlogues que s’incorpora al setembre estarà en l’àrea bàsica donant suport a la labor que realitza la psicòloga amb la qual ja compta este departament; una treballadora social s’encarregarà de l’acolliment, per a atendre les persones que sol·liciten una cita, detectar quines són les necessitats i poder dirigir-la al servei més adequat, així com la documentació que haurà d’aportar per a realitzar la demanda. “D’esta manera s’agilita el servei i es fa de forma més operativa”, ha indicat l’edil en assenyalar que “millorem considerablement que les persones que necessiten la nostra atenció arriben directament al departament adequat”.

Una altra de les noves psicòlogues que s’incorpora al setembre estarà destinada en el Centre Social Juan Millà, a Equip Específic d’Intervenció amb Infància i Adolescència, per a treballar conjuntament amb el psicòleg que ja està adscrit a esta unitat en la intervenció sobre els casos que afecten menors i, d’esta manera, “el servei estarà complet i millor atés”, ha subratllat Tortosa.

També hi haurà una nova treballadora social en el Centre Social Juan Millà, que realitzarà la part d’acolliment d’aquella zona, assessorant i acostant les persones dels barris de la Creu i La Frontera que demanen atenció en Serveis Socials per a dirigir-los un centre o un altre, depenent de la classe de servei que siga necessari per a la seua intervenció.

Pròximament s’incorporaran també tres auxiliars d’administració.

Amb estes 9 noves incorporacions “pretenem millorar el servei i l’atenció a la ciutadania, i ser més ràpids en les intervencions i més personalitzades”, ha conclòs l’edil.

WordPress Video Lightbox Plugin