La tradicional romeria tindrà lloc el diumenge 26 de gener amb activitats des de les 11 del matí

El diumenge 26 de gener, Petrer celebrarà la tradicional Romeria de Sant Antoni, un acte organitzat pel Club Hípic El Brujo i la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Petrer, que enguany, com a novetat, comptarà amb una acció de sensibilització de la regidoria de Sanitat, que entregarà als portadors de mascotes botelles omplibles per a diluir els orins dels animals.

A les 11 del matí, al col·legi Rambla dels Molins, tindrà lloc la concentració-esmorzar per a tots els portadors d’animals. Serà a les 12 hores, quan comence la romeria des del mateix col·legi fins a la plaça de Baix, recorrent l’av. de Madrid, av. d’Elda, Joaquín Poveda, Gabriel Payà, José Perseguer, Cánovas del Castillo, Miguel Amat, fins a arribar a la plaça de Baix, on, a les 13 hores, tindrà lloc la benedicció dels rotllets i els animals.

La regidora de Festes, Ana Tortosa, ha aprofitat per a agrair la col·laboració de Policia Local, Creu Roja i Protecció Civil per a “fer realitat aquesta tradició que ens reuneix en un bonic acte als amants dels animals”. També ha indicat que la regidoria de Festes és l’encarregada de l’esmorzar i el Forn Herrero és qui dona els rotllets. L’edil ha fet una crida als participants per a “que se sumen a l’acte des del seu inici, des de l’esmorzar”.

Per part seua, la regidora de Sanitat, Juana Ochoa, ha volgut ressaltar que “enguany, des de la regidoria de Sanitat, hem volgut estar també en la romeria repartint botelles omplibles als amos de mascotes, perquè, igual que cuiden als seus animals, també cuiden de la nostra ciutat”.

Cal recordar que la recent actualització de l’Ordenança municipal de convivència recull l’obligatorietat de diluir els orins dels animals amb aigua i alguna substancia desinfectant com llimó o vinagre.

La modificació de l’actual Ordenança de Convivència, que data de 2014, amb l’adaptació d’alguns dels seus aspectes i la incorporació d’altres nous busca plantar cara al problema dels excrements i orins dels gossos en els espais públics de la ciutat.